Brødbakerens beste baketips
I samarbeid med den gastronomiske entreprenørvirksomheten Meyers Madhus har vi gjort det lett å kaste seg ut i brødbakingens edle kunst. Følger du disse få enkle råden, vil intet brød være for stort.  

Strever du også med å holde surdeigen i live?

Det trenger du ikke lenger, for vi har funnet en enkel løsning som sikrer deg en frisk surdeig.

Start bakingen ved hoy temperatur

Hvis du vil at det frittstående hvetebrødet ditt skal løfte seg ekstra flott, må du begynne med å varme opp ovnen din til det maksimale. Bruk en bakstein eller alternativt en flat bakeplate og gi ovnen god tid til å varme seg opp (minst 30 minutter). Når du så skyver brødet, som skal være på et stykke bakepapir, inn på steinen/platen, får det et varmekick som får det til å løfte seg ekstra mye. Du kan f.eks. bruke lokket fra en pizzaeske som bakespade når du skal ha brødet inn i ovnen. Etter ca. 10 minutter med den høye temperaturen skru du ned til det som står i oppskriften.

Bruk damp - med og uten dampovn

Damp i starten av bakingen gjør at skorpen ikke tørkes ut, og brødet hever seg bedre uten å sprekke. Hvis du har en dampovn, må du bruke dampfunksjonen de første 5 minuttene. Hvis ovnen din ikke har dampfunksjon, kan du sette en brødform i bunnen av ovnen når du varmer opp ovnen. Deretter heller du i 1 dl vann når du setter inn brødet og igjen 3 minutter senere. 

Termometeret er din venn

Den mest presise måten å bedømme når brødet er ferdig, er med et termometer, da mange små forhold kan gi utsving i baketiden. Bruk gjerne et digitalt termometer og stikk spissen rett inn i midten av brødet, når du nærmer deg den fulle baketiden i oppskriften. Når temperaturen er oppe på 99-100°, er hvetebrødet ditt ferdig. Rugbrød er ferdigbakt ved 97-98°.

Bruk riktig elteteknikk

Elt deg til et fint og luftig brød med den franske mesterbakeren Richard Bertinets helt spesielle elteteknikk.

Det beste baketip for ä unngå problemer under bakingen

Den svenske bloggeren, Made by Mary, deler sit beste baketips for å unngå problemer under bakingen. Det beste tips er å investere i en bakestein. Det gjør at brødet hever seg høyt – i tillegg kan du slenge inn en kopp vann i bunnen av stekeovnen i det du setter brødet inn i ovnen. Da merker du forskjell med én gang.
Instagram

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod