Byens beste müsliboller
Disse sunne müslibollene er med appelsin og tranebær, noe som gir dem en naturlig sødme samtidig som de metter. De er gode på frokostbordet og som et sunt mellommåltid til hele familien. 

Slik gjør du

Hell kokende vann over müsli, tranebær og appelsinskall. La det trekke til væsken er avkjølt til 37° og rør deretter ut gjæret i væsken. Tilsett yoghurt, honning, olje og salt. Rør deretter melet i litt om gangen. Deigen skal være sammenhengende, men fremdeles fuktig. Dryss litt mel over og dekk til skålen med plastfilm. Sett deigen i kjøleskapet og la den heve i minst 4 timer, men helst natten over. Form bollene med en skje på en plate med bakepapir. Dryss litt mel over bollene og bak dem gylne i ovnen ved 225° i ca. 20 minutter.

Grahamsmel er et veldig sunt fullkornsprodukt. Ønsker du ekstra luftige boller, kan du erstatte 50 g av det grove melet med hvetemel.

Tips

For ekstra kraft kan du blande et par spiseskjeer gojibær i deigen.

Energi pr. stk.: 225 kcal, fett 14%, protein 12%, karbohydrat 74%

Instagram

Antall brød

10 stk.

Du skal bruke

175 g müsli (gjerne med tørket frukt, nøtter og kjerner og flak)
50 g soltørkede tranebær
revet skall av ½ ubehandlet appelsin eller mandarin
5 dl kokende vann
1 dl yoghurt Thise 1 %
15 g gjær
1 ss. flytende honning
1 ss. rapsolje
1 ss. flakhavsalt
350 g grahamsmel eller grahamsspeltmel
50 g hvetemel

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod