Dampede boller med svinekjaker - Gorenje

Dampede boller med svinekjaker

BEDST TIL BRØD
17.1.2018
123

Du skal bruke

Dampede boller (12 stk.):
400 g mel
15 g gjær
2 ss sukker
1 ts salt
1+1 ss peanøttolje
2,5 dl varmt vann

Svinekjaker i hoisinsaus:
12 svinekjaker
2 løk
5 hvitløksfedd
2 gulrøtter
200 g shiitake-sopp
1 ss finrevet fersk ingefær
1 liter kyllingfond
1,5 dl hoisinsaus
3 ss honning
Soya
Limesaft

I tillegg:
1 agurk skåret i julienne
Grønn salat
4 vårløk
2 ss sorte sesamfrø
2 lime
Frisk koriander


Slik gjør du

Dampede boller:

Løs opp gjæren i vannet. Tilsett en ss olje, salt og sukker. Rør inn melet litt om gangen. Elt deigen i 6–8 minutter til den er ensartet og elastisk. La den heve til dobbelt størrelse. Del deigen i 12 like deler, og rull dem til kuler før du kjevler dem ut til en tykkelse på omkring 0,5–1 cm. Pensle den ene halvdelen av bollene med peanøttolje og brett deigen innover hverandre. Oljen gjør at bollene ikke klistrer seg helt sammen. La dem hvile i ca. 10 minutter.

Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem på dampprogram i 8–10 minutter. 

Svinekjaker i hoisinsaus:

Brun svinekjakene godt i litt olje. Tilsett løk i fine strimler samt finhakket hvitløk, ingefær, sopp og gulrot, og stek det raskt. Hell på fond og la det simre i 1,5 timer ved middels varme. Ha i hoisin og honning og kok inn væsken uten lokk til den blir tykkere og dekker kjakene. Det tar ca. 30 minutter. Smak til med soya og limesaft. Nå er kjakene møre. De kan enten serveres hele, eller trekkes fra hverandre á la pulled pork.

Server de varme dampede bollene med salat, kjaker, agurk og finhakket vårløk. Topp med frisk koriander og sesamfrø. 

Som et alternativ til kjakene kan du også bruke ribbe i terninger eller nakkefilet. Det bør være en robust utskjæring som tåler å braiseres. Hvis den er for mager, kan den bli svært tørr. Grønnsakene er også valgfrie, men bruk gjerne finhakkede, sprø grønnsaker til retten.

Oppskrift og fotos: matblogger Thomas Alcayaga, Madetmere.dk 

Every detail matters

Klar til å tilbringe noen herlige stunder på kjøkkenet?

Med de nye HomeMade-komfyrene fra Gorenje kan du tilberede yndlingsretten din akkurat som i en tradisjonell, vedfyrt ovn. Vi har gitt komfyrene våre en rekke nye funksjoner og forbedret designet. Alt ligger i de små detaljene som gjør livet enklere.

God, bedre, best på brød

Det finnes ikke noe bedre enn duften av nybakt brød. Grunnen er kanskje at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uformelle stunder. 

Brød kan spores helt tilbake til steinalderen, og på denne siden vil vi gjøre vårt for å utbre den gode, nordiske brødtradisjonen, slik at vi sammen kan få enda mer nytte av ovnene våre. Du vil derfor kunne finne alt fra oppskriften på det perfekte grovbrødet til tips om elting og heving. Vel bekomme!

Les også

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod