Eltefritt rugbrød med chiafrø - Gorenje
Eltefritt rugbrød med chiafrø

Eltefritt rugbrød med chiafrø er ein ny variant av den geniale eltefrie metoden å bake brød på. Med minimal arbeidsinnsats blir du løna med nydeleg brød med sprø og god skorpe.

I denne versjonen er den deilige smaken av rug med og i tillegg alt det gode frå chiafrøa. Frøa er supre å ha i til born og vaksne som ikkje likar store frø, for desse finn du knapt igjen i brødskiva.

Slik gjer du

1. Set bakebollen på vekta og mål opp alt det tørre. Hell i vatnet og rør raskt saman, set på lokk og la heve i 12-18 t, gjerne på kjøkkenbenken over natta.

2. Etter den lange hevetida brettar du deiga nokre gongar over seg sjølv ved hjelp av ein slikkepott og set på lokket igjen.

3. Set gryta du skal bruke med lokk inn i omnen og skru på 250 grader over- og undervarme.

4. Etter omlag 60 min heller/skrapar du deiga over i gryta, har på lokket og set det inn i omnen. Strø gjerne litt mjøl i botnen av gryta og på toppen av brødet.

5. Steik i 30 min på 250 grader.

6. Ta av lokket og skru ned til 230 grader. Steik i 20 min til.

7. Avkjøl brødet på rist.

8. Etter at brødet er heilt avkjølt oppbevarar du det best innepakka i eit reint kjøkkenhåndkle.

Instagram

Antall brød

1 eltefritt rugbrød (22-24 cm gryte)

Du skal bruke

175 g grov sammalt rug
425 g kveitemjøl
6 dl lunka vatn
2 ss chiafrø
1 ts salt
1 ts tørrgjær
1 ss flytande honning

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod