Fastelavnsboller

Slik gjør du

Smelt smøret med melken i en kjele og hell over gjæren, som røres inn i den. Sukker, kardemomme, egg og salt tilsettes og det hele røres godt sammen – jeg brukte mikser. Tilsett mel til deigen blir glatt og kan eltes uten at den blir for klissete, men pass på å ikke tilsette for mye mel.

La deigen heve i ca. 45 minutter – imens lager du kremen og fyllet.

Ha alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele og varm sakte opp under konstant omrøring, til kremen tykner. Når kremen har en god tykkelse, tar du den av varmen og lar den avkjøles før du har den i bollene.

Bland rørsukker, marsipan og mykt smør godt sammen og sett det til side.

Når deigen har hevet, kjevler du den ut flere ganger og skjærer den i små firkanter. Ha 1 ss krem og 1 ss fyll på hver firkant og brett alle fire hjørnene inn mot midten, slik at fastelavnsbollen lukkes godt og innholdet ikke tyter ut.

Sett bollene med skjøten ned på et stekebrett – før du setter bollene i ovnen, pensler du dem med melk eller egg, og steker dem i ca. 12 minutter på 200 grader, eller til de er gyldne.

Når fastelavensbollene er avkjølt, dekorerer du dem med tykk glasur eller smeltet mørk sjokolade.


Foto & oppskrift: Ditte Ingemann

Instagram

Antall brød

18–20 stk.

Du skal bruke

DEIG:
40 g gjær
150 g smør
1,5 dl melk
4 ss rørsukker
1 ts malt kardemomme
2 egg
ca. 450–500 g hvetemel
En klype salt

KREM:
4 eggeplommer
30 g rørsukker
6 ts hvetemel
4 dl melk
1 ts rent vaniljepulver (eller frøene fra en vaniljestang)

FYLL:
150 g rørsukker
150 g marsipan
125 g mykt smør

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod