Gresskarkjernestykker med emmer - Gorenje
Gresskarkjernestykker med emmer
De lekre gresskarkjerne-stykkene med emmer kan brukes som tilbehør til supper og råkostsalater.  fullkornsemmer har et høyt innhold av E-vitamin som er viktig for immunforsvaret og nervefunksjonen. Så du kan med god samvittighet spise deg mett med disse sprøe gresskarkjerne-stykkene.

Slik gjør du

Rør gjæren ut i vannet, tilsett honning, salt og olje samt alle kjerner, hvitt hvetemel og fullkornsemmer. Dekk skålen med plastfilm, sett den i kjøleskap og la den heve natten over. Ta ut deigen ca. 1 time før den skal bakes. Elt deigen lett med mer emmermel, form den til en rull og skjær den i 10 skiver som legges på plater med bakepapir. Dryss med gresskarkjerner og salt. La den etterheve i 10-15 min. bakes gylne ved 250° i 15- 18 minutter og avkjøles deretter på en bakerist.

Fullkornsemmer gir et mørkt og aromatisk brød. Det har høyt innhold av E-vitamin og folinsyre. Egner seg godt til å bakes i former som en bløt deig.

Energi pr. stk.: 260 kcal, fett 30%, protein 14%, karbohydrat 56%

Instagram

Antall brød

10 stk.

Du skal bruke

15 g gjær
4 dl vann
1 ss. honning
1 ss. flakhavsalt
1 ss. olivenolje
50 g hvetekjerner eller forkokte speltkjerner
50 g solsikkekjerner
50 g salte, ristede gresskarkjerner
25 g linfrø
200 g hvitt hvetemel
200 g økologisk fullkornsemmermel (Aurion)

Dryss:
25 g grovhakkede, salte gresskarkjerner
flakhavsalt

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod