Kardemommesnurrer med blåbær - Gorenje
Kardemommesnurrer med blåbær

Slik gjør du

Rør det myke smøret, kokossukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Lun melken i en liten gryte og hell den over gjæren i en skål. Rør inntil gjæren er oppløst. Hell melk og gjær over i skålen med smørblandingen, og rør alt godt sammen. Tilsett litt mel om gangen – deigen skal være smidig og litt klistrete. Når deigen er eltet godt gjennom stilles den et lunt sted til heving i ca. 45 minutter.

Mens deigen hever røres ingrediensene (unntatt blåbær) til fyllet godt sammen.

Når deigen er hevet ferdig rulles den ut på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45x55 cm. På den ene halvdelen av firkanten fordeles fyllet og frosne blåbær, og deigen brettes sammen på midten. Skjær lange strimler (2-3 cm i bredden), snurr dem og slå en knute på hver strimle. Legg dem så på en bakeplate med bakepapir og pensle de med egg og dryss mandelflaker over. La de deretter etterheve i 30 minutter.

Bakes på 225 grader varmluft i ca. 10 minutter.

Foto & oppskrift: Ditte Ingemann

Instagram

Antall brød

18 stk.

Du skal bruke

Deigen:
100 g mykt smør
60 g kokossukker (vanlig sukker kan også brukes)
En klype salt
1 tsk. Kardemomme
3 dl rismelk (vanlig melk kan også brukes)
30 g gjær
Ca. 500-560 g siktet speltmel

Fyll:
115 g mykt smør
40 g kokossukker
2 tsk. kanel
1 tsk. Vaniljepulver
ca. 4 spsk. Frosne blåbær

Annet:
1 egg til pensling
Mandelflak til pynt

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod