Minirugbrød med brennesle - Gorenje
Minirugbrød med brennesle
Våren er endelig her og de første skuddene fra brennesle er klare til å spises. Her er The Food Clubs forslag til hvordan de lysegrønne og mineralrike bladene kan forvandle dine rugbrødboller til smakfulle vitaminbomber.

Antall brød

8-10 stk.

Du skal bruke

1 dl surdeig
1 hvit-øl
15 g gjær
2 ts salt
1 spiseskje honning
Ca. 400 g rugmel
Ca. 125 g hvetemel
1 ss linfrø
1 håndfull nesler

Slik gjør du

Rør sammen gjær, surdeig og hvit-øl og tilsett honning, salt, rugmel og linfrø. Bruk en mikser til å kna deigen eller kna den med hendene - tilsett litt hvetemel om gangen.

De rengjorte brenneslene grovhakkes og eltes i deigen, som tilslutt bør være smidig og myk og kun klistre seg litt til hendene. Sett deigen i kjøleskapet i en lukket beholder over natten, eller la den heve på kjøkkenbordet noen timer.

Deigen formes til små rugbrød, ca. 8-10 stk. La de så etterheve i 30 minutter på bakeplaten. De kan skrapes med en kniv og drysses med rugmel før de settes inn i ovnen.

Bollene stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, og er kjempegode å spise mens de er varme, men de kan også fint varmes opp neste dag.


Foto & oppskrift: Ditte Ingemann, Matblogger

 

Bli ekspert på brød med Gorenje

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod