Nøttebrød med grønnsaker - Gorenje

Nøttebrød med grønnsaker

Best på brød
8.8.2017
Prøv dette lekre brødet fra matblogger Ditte Ingemann. Det er fylt med nøtter og revne grønnsaker og gjør seg godt både til frokost og lunsj. Brødet er glutenfritt og veldig lett å bake.

1 brød – ca. 18 tynne skiver

Du skal bruke

  • 150 g grovhakkede nøtter, f.eks. valnøtter, mandler, hasselnøtter
  • 150 g kjerner og frø, f. eks. solsikkekjerner, linfrø, gresskarkjerner
  • 3 egg
  • 2 ss chiafrø
  • 150 g revne grønnsaker, f.eks. squash, kål, gulrot, spinat
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts havsalt


Slik gjør du

Rør alle ingrediensene sammen og ha deigen i en franskbrødform på 1 l kledd med bakepapir. Stek brødet ved 200 grader varmluft i ca. 35 min. Vent med å skjære i brødet til det er kaldt. Oppbevar brødet i kjøleskapet. Det kan holde seg i ca. 3–4 dager.

Skjær brødet i tynne skiver og frys det ned i små porsjoner, så har du alltid har en brødskive klar når sulten melder seg.


Foto & oppskrift: Ditte Ingemann, Matblogger

God, bedre, best på brød

Det finnes ikke noe bedre enn duften av nybakt brød. Grunnen er kanskje at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uformelle stunder. 

Brød kan spores helt tilbake til steinalderen, og på denne siden vil vi gjøre vårt for å utbre den gode, nordiske brødtradisjonen, slik at vi sammen kan få enda mer nytte av ovnene våre. Du vil derfor kunne finne alt fra oppskriften på det perfekte grovbrødet til tips om elting og heving. Vel bekomme!

Les også

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod