Sprø spanske flautas

Spanske flautas er gode som mellommåltid eller som tilbehør til supper og ost når det kommer gjester på besøk. De har en herlig nøtteaktig smak og samtidig er de sunne og rike på protein, så du kan ta for deg av de sprøe flautas med rosiner og hasselnøtter.   

Slik gjør du

Lag fordeigen ved å røre sammen mel, vann og gjær. Dekk skålen med plastfilm, og sett den lunt natten over. Neste dag heller du rosiner og kjerner i en skål, hell kokende vann over og la det trekke i 20 min. og hell av i en sikt. Rør vann, gjær og fordeig sammen, tilsett salt samt rosiner, kjerner og hasselnøtter og mesteparten av melet. Elt deigen godt sammen, skjær den i 10 like store stykker som trilles til 25 cm lange stenger som legges på en plate med bakepapir. Dekk med et klede eller plastfilm og la brødene heve i 1½ time. Sett ovnen på 225° varmluft og bak dem gylne ca. 15-20 min.

Speltmel gir en lett nøtteaktig smak og et gyllent brød. Speltmel har et høyt gluteninnhold, og fullkornsmelet er rikt på protein, B-vitamin og jern.

Energi pr. stk.: 250 kcal, fett 19%, protein 11%, karbohydrat 70%

Instagram

Antall brød

10 stk.

Du skal bruke

Fordeig:
150 g fullkornspeltmel
1,5 dl vann
6 g gjær

Brød:
100 g sultanas-rosiner
50 g speltkjerner
kokende vann
75 g avskallede hasselnøtter
2 dl vann
10 g frisk gjær
2 ts. flakhavsalt
300 g fullkornsspeltmel

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod