Surdeigsboller med ølandshvete - Gorenje
Surdeigsboller med ølandshvete

Slik gjør du

Rør gjær, vann og surdeig sammen. Tilsett salt, havregryn og grovt ølandshvete, og rør det sammen med en mikser. Tilsett hvetemel litt av gangen og juster evt. mengden. Det kan være stor forskjell på mel og melets sugeevne, så målene er derfor veiledende.

Start med lav hastighet på håndmikseren og sett mer styrke på etterhvert. Når deigen slipper kantene på bollen, er smidig og danner tråder kan du lage en glutenprøve. Ta et stykke av deigen og strekk den ut mellom fingrene uten at den går i stykker. Hvis deigen går i stykker skal den eltes mer. Når deigen er eltet godt i ca. 8-10 minutter (viktig at den ikke er for tørr) helles den i en lukket beholder med litt olje i bunden og settes i kjøleskapet natten over eller i 10-20 timer.

Ta deigen ut av kjøleskapet og vend den ut på et meldrysset bord. Form deigen til brød eller boller. Bollene vendes i en blanding av kjerner og frø innen de settes i ovnen. Det er viktig at ovnen er veldig varm, dvs. Ca. 250 grader, før bollene settes inn. Bak bollene i ca. 15-20 minutter til de har en sprø og gjerne mørk overflate. Hvis du har en bakesten, så bruk gjerne den.


Foto & oppskrift: Ditte Ingemann

Instagram

Antall brød

8-10 stk.

Du skal bruke

5 g gjær
4 dl kalt vann
¾ dl surdeig
2 tsk. Havsalt
Ca. 200-250 g grovt ølandshvetemel
1 dl havregryn
Ca. 300 g ølandshvetemel

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod