The Food Clubs fullkornshveteboller

Det er en dansk tradisjon å spise varme hveteboller kvelden før Store Bededag. Opprinnelig kommer tradisjonen fra at det ble bakt hveteboller som folk kunne ta med hjem og varme dagen etter, fordi bakerne ikke kunne jobbe på Store Bededag. Den danske mad bloggeren The Food Club har laget sin utgave av noen lekre fullkornshveteboller som du kan spise på Store Bededag og alle andre dager i året.

Slik gjør du

1. Lunk vann, melk og kjernemelk i en gryte, og rør ut gjæren i den. Tilsett egg, salt, sukker og kardemomme og rør rundt. Tilsett det meste av melet – rør deigen med en eltemaskin i et par min. Tilsett slutten av melet hvis deigen er for fuktig. Del smøret i små stykker, og legg dem i deigen. Elt deigen i 5 min med eltemaskinen.

2. La deigen heve tildekket på et lunt sted i 2 timer.

3. Form deigen til 20 boller, og sett dem på en bakeplate med bakepapir – de skal stå tett, men ikke berøre hverandre. La bollene heve et lunt sted i 2 timer.

4. Pensle bollene med melk, og bak dem ved 220 grader i ca. 15 min. Avkjøl bollene på en bakerist.
Instagram

Antall brød

20 stk.

Du skal bruke

2 ½ dl vann
2 dl lettmelk
½ dl kjernemelk
½ pk gjær (25 g)
1 egg
½ ts. salt
½ ss. sukker
3 ss. knust kardemomme
200 g Sammalt hvete (eller hvitt hvetemel)
800 g hvetemel
50 g smør (bløtt) 
Pensling:
melk

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod