Sorte perler til kjøkkenet

28.5.2008

Sorte hvitevarer blir stadig mer populært og vanlig. Nå kommer Gorenje med deres Pininfarina Black, hvor matt aluminium og kullsort glass er kombinert med smarte finesser. Bak designet står det kjente italienske designhuset Pininfarina, kjent for sitt samarbeid med Ferrari.

Målet til Pininfarina var å kombinere innovativ design med godt utprøvd teknologi. Gorenje Pininfarina Black kommer i en såkalt ”limited edition”, som betyr at den produseres i et begrenset antall på verdensbasis.

Sort er det nye hvite

Sort går naturlig nok igjen på alle elementene i Pininfarina Black, kun avbrutt av dekorative, lysende display. Serien skaper derfor en eksklusiv sammenheng og ro i kjøkkenets innredning. Designeren og lederen av Pininfarina, Paolo Pininfarina, tror sort er det nye hvite innen hvitevarer:

– Sort signaliserer luksus og eleganse. Gorenje Pininfarina Black passer derfor inn i både et nytt og moderne bygg, samtidig som den vil se godt ut i en eldre leilighet eller i et klassisk hus, sier Pininfarina.

Oppskrifter på kjøleskapet

Gorenje og Pininfarina har plassert en rekke høyteknologiske finesser inn i den nye serien. Et eksempel er kjøl- og fryseskapet, som kommer med en avansert berøringsskjerm. Med ett enkelt trykk tennes lyset bak den sorte glassfronten, slik at man kan se innholdet i kjøleskapet. Kjøleskapets unike skjerm gir også tilgang til en stort utvalg av matoppskrifter, baketips og steketips. Så hvis man er i tvil om hvor lenge man skal steke svinefileten eller bake sukkerbrødet, kan man nå få god hjelp via den norske betjeningsmenyen.

Ny og bedre kjølesone

En annen nyhet i serien er ”Zero’n’Fresh”. Dette er en skuff nederst i kjøleskapet som er spesielt utviklet til oppbevaring av grønnsaker, frukt og kjøtt. Her kan de gode råvarene holde seg sprø og friske i opp til tre ganger så lang tid som ved vanlig kjøleskapstemperatur.

I Gorenje Pininfarina Black-serien finnes kjøle- og fryseskap, ventilator, gass-, induksjon- eller glasskeramiske kokeplater, innbygningsovn samt dekorative paneler til både mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Gorenje Pininfarina Black Collection forhandles av en rekke ledene forhandlere over hele landet.