Torsdag, 10. April 2014, Essen, Tyskland

"Red dot" for Gorenjes nye innebygde ovn

"Red dot" for Gorenjes nye innebygde ovn
Gorenje design vant også i år den internasjonale prisen Red Dot award for produktdesign. Ekspertjuryen på 40 medlemmer lot seg imponere av den innebygde Gorenje-ovnen med interaktivt berøringsdisplay i farger.

Gorenje de aller beste når det gjelder design

Den prisvinnende Gorenje-ovnen er et eksempel på den nye generasjon innebygde ovner som skal lanseres i år. Som leder for produktdesign ved Gorenje design studio, Lidija Pritržnik, uttrykte det: "Vi er glade for at juryen også i år har verdsatt produktdesign av høy kvalitet, skapt gjennom teamarbeid av Gorenjes designere og Gorenje design studio. Med den raffinerte, men likevel diskrete estetikken, glir ovnen harmonisk inn i en rekke kjøkkenmiljø, enten som frittstående produkt eller som del av en serie med flere ovnsmodeller.

Bruken av store glassflater, fingermerke beskyttet rustfritt stål, kløktig utforming av innsiden av døra og pyrolysefunksjonen som gjør rengjøring til en lek. Kompleks teknologi styres av et praktisk og intuitivt brukergrensesnitt som alle kan betjene, fra nybegynnere til erfarne kokker. Enkel interaksjon med ovnen via berøringsskjerm i farger. Rettene velges ved å velge oppskrifter i form av fristende bilder, og gjennomtenkte lydsignaler vekker behagelige følelser under matlagingen."

Hele 4815 apparater fra 53 land var påmeldt i årets konkurranse for å vinne Red Dot design award. Prisen deles ut den 7. juli i Essen. Gorenje Group tar stadig priser og holder derfor fremdeles stillingen som en av de aller beste når det gjelder design.