Onsdag, 17. September 2014, Berlin

I Berlin lanserer Gorenje hvitevarer i HomeMade-serien

I Berlin lanserer Gorenje hvitevarer i HomeMade-serien
Som fast deltaker på IFA er Gorenje-gruppen tilbake på verdens ledende messe for forbrukerelektronikk og husholdningsapparater som finner sted i Berlin fra 5. til 10. september. I tillegg til årets viktigste lansering, den nye generasjonen hvitevarer i HomeMade-serien, skal Gorenje også vise frem de nyeste husholdningsapparatene fra sitt eksklusive varemerke Asko.

IFA er den største begivenheten for husholdningsapparater og forbrukerelektronikk. Verdien av avtalene som ble inngått av utstillerne under fjorårets messe var rekordhøyt og på nesten 4 milliarder euro.

Franjo Bobinac, Gorenje-president og administrerende direktør: "På årets utstilling i Berlin vil vi igjen møte mange kunder og samarbeidspartnere fra hele verden og presentere våre nyeste produkter for dem. Valget av produkter, mange av dem vises for første gang, illustrerer vår filosofi, som er å utvikle og utforme innovative løsninger som gjør brukernes liv enklere."

Lansering av den nye generasjonen HomeMade-hvitevarer som forenkler matlagingen

Høydepunktet på årets Gorenje-utstilling, som er på 810 kvadratmeter, er den nye generasjonen kjøkkenapparater som forener behovene til en moderne bruker og de avanserte løsningene som er utviklet av Gorenjes ingeniører, forskere og designere. HomeMade-filosofien førte til en helt ny type hvitevarer som er utformet for å hjelpe brukeren med å lage deilige og sunne retter. Den nye generasjonen innebygde ovner, kokeplater, kjøkkenhetter og mikrobølgeovner som er laget i Europa, er basert på avansert matlagingsteknologi, har en tiltalende og harmonisk utforming og er laget av de beste materialene.

Ovnene er tilgjengelig i tre modeller: Essential, Advanced og Superior. Alle er basert på oppgraderingen av den spesialdesignede Gorenje-ovnen fra 2008 som hadde utseendet og virkemåten til en tradisjonell vedfyrt ovn som forbilde. I de nye ovnene er hvelvingen skjult, slik at hulrommet blir større, mens de ytre målene forblir de samme. Dermed kan vår største modell skryte av et volum på 75 liter, som gjør det mulig å bake på totalt fem nivåer samtidig. Kombinasjonen av unike patenterte ovnsrom og et spesielt system for jevn sirkulasjon av varm luft, MultiFlow 360°, gir optimale resultater i matlagingen. I tillegg til de vanlige matlagingsprogrammene har de avanserte modellene også de eksepsjonelle forhåndsinnstillingene for yoghurt, frukttørking, langsom steking og den stadig mer populære matlagingsteknikken sous vide, som har funnet sin vei inn i private kjøkken.

De to nyeste tilskuddene er de kombinerte dampovnene, en kompakt modell med en høyde på 45 cm og en modell i vanlig størrelse med en høyde på 60 cm. Begge opererer på samme plattform, og sammenlignet med forrige generasjon ovner har de en annen plassering av vanntanken. Tidligere var vanntanken plassert i ovnsrommet, i den nye generasjonen ovner er den integrert i frontpanelet. Dessuten er vanntanken større, og etterfylling av vann er ikke nødvendig uansett hvilket matlagingsprogram som brukes. Gorenje HomeMade-dampovner er blant svært få på markedet som følger prinsippet om ren damp. Dette er mulig på grunn av den patenterte syklonteknologien som fjerner vannpartikler fra dampen. Dette gjør at maten ikke er vassen eller for mye eller for lite kokt.

HomeMade-ovner er laget av rustfritt stål med et spesielt belegg som er motstandsdyktig mot fingermerker og holder overflaten ren.

Oppgradering av den intelligente koketoppen IQcook

Utvalget av hvitevarer inkluderer også den innovative og intelligente induksjonstoppen IQcook der kommunikasjon mellom to intelligente sensorer, én i koketoppen og én i kokekarlokket, gir utmerket kontroll ved bruk. Ved lanseringen i 2012 hadde disse Gorenje-koketoppene forhåndsinnstillingene IQsteam, IQboil, IQgrill og IQpro. Den nye versjonen har også forhåndsinnstillingen IQpoach. Koketoppen justerer automatisk temperaturen inne i gryten og steketiden, noe som gjør det mulig å lage mat uten særskilt tilsyn eller kontroll underveis av brukeren. Maten vil ikke bli brent eller kokt for mye, og denne matlagingsmetoden gjør at maten beholder nesten alle vitaminer og mineraler.

Design og farger vises også frem på utstillingen i Berlin

Gorenje presenterer også sine designvarer i Berlin. De nyeste kolleksjonene Gorenje Simplicity Collection og Gorenje Classico Collection vil sikkert vekke mye oppmerksomhet. Dessuten vil utstillingen presentere Gorenje Ora-Ïto Collection, en av de mest populære til dags dato, og oppgraderingen av Gorenjes apparatserie som er designet av Karim Rashid. Det vil være et eget utstillingsområde for apparater med farger, som er stadig mer populært blant brukerne, inkludert den nye generasjonen til SencoCARE-vaskemaskiner og -tørketromler og IonGeneration-kombiskap. *Årets nyhet blant Gorenje-kuldemøbler er ConvertActive-kjøleskap der fryseboksen kan brukes som et ekstra kjølerom om nødvendig. Kjøledelen har også en frukt- og grønnsaksskuff med en spesiell VitaLight-lampe som på en effektiv måte stopper oksidasjonsprosessen, slik at næringsverdien til ferske råvarer ivaretas. I tillegg til de eksisterende IonGeneration-kombiskapene på 1,85 meter kommer Gorenje med et nytt kombiskap på 2 meter og kjøleskap og fryser på 1,85 meter.

Asko kommer med flere nye produkter

I tillegg til varemerket Gorenje skal Gorenje-gruppen også presentere sitt eksklusive varemerke Asko som tilbyr apparater for kjøkken og vaskerom med høy ytelse så vel som profesjonelle husholdningsapparater. På utstillingsområdet vises ASKO Pro Series™-hvitevarer inkludert den nye Red Dot Award-vinnende Touch Steam-ovnen, og de eksklusive kombiskapene som har en kapasitet på nesten 400 liter for målene 203 x 75 cm.

Den nye generasjonen Asko-oppvaskmaskiner blir også presentert, og Askos første vaskemaskin og tørketrommel med matchende design, ekstra stor kapasitet og profesjonell utførelse. Et nytt tilskudd til den profesjonelle serien av apparater er vaskemaskinen og tørketrommelen med en kapasitet på 8 kilo hver, og de nye oppvaskmaskinmodellene.