Riktig oppbevaring

Nyttige kjøleskapstips

Frukt og grønnsaker finnes i forskjellige størrelser og har forskjellige oppbevaringsbehov. Det er derfor viktig å betrakte kjøleskapet som et dynamisk oppbevaringssted med ulike temperatursoner, i motsetning til fryseren, som kan klare seg med en statisk temperatur, fordi maten bare skal holdes frosset.

Kjøleskap fra Gorenje er delt inn i tre temperatursoner:

  • 8 °C: Den høyeste temperaturen. Denne temperaturen egner seg best til oppbevaring av matvarer som smør, majones, syltetøy, frukt og grønnsaker som ikke tåler temperaturer lavere enn 8 °C.
     
  • 5 °C: Ideell for oppbevaring av meieriprodukter, juice, tilberedt mat som kokt kjøtt og kjøttprodukter.
     
  • 1-5 °C - Cool'n'fresh - det kaldeste området i kjøleskapet. En spesialskuff som er ideell for oppbevaring av appelsiner, epler, salat og gulrøtter, samt fersk fisk.