Kjøleguide

Hver husstand kaster over 100 kilo grønnsaker og matvarer i søppelbøtten. År etter år. År ut og år inn. Totalt sett blir det en hel del, blant annet fordi vi ikke oppbevarer matvarene optimalt.Lær om kjøleskapets tre soner; kald, kaldere og kaldest.

I denne boken skal vi ikke gå gjennom de mange funksjonene et moderne kjøleskap kan by på, som for eksempel justerbare føtter, kompressor og mekanisk betjening, vi skal kun konsentrere oss om de tre sonene, de tre gradeområdene, som vi ofte finner i et kjøleskap: +8 °C, + +5 °C, 0 °C. For det er gradene som er viktige når matvarene skal ivaretas.

Så mange dager kan matvarene holde seg i 0-Zone-skuffen

Få mer ut av matvarene dine

Frukt

Epler opptil 180 dager
Pærer, kiwi opptil 120 dager
Druer, kvede opptil 90 dager
Fersken opptil 30 dager
Rips, stikkelsbær, plommer opptil 21 dager
Aprikos, blåbær, kirsebær opptil 14 dager
Bringebær, jordbær opptil 3-5 dager

Kjøtt

Pølser, pålegg, oksekjøtt, svinekjøtt, kalvekjøtt opptil 7 dager
Fjærkre opptil 5 dager
Fisk opptil 4 dager
Skalldyr opptil 3 dager

Grønnsaker

Kål, hvitløk og gulrøtter opptil 180 dager
Selleri og urter opptil 30 dager
Salathode, blomkål, sikori, rabarbra opptil 21 dager
Spirer, asparges, bladkål, kinakål, kålrot, reddiker opptil 14 dager
Løk, sjampinjong, spinat, erter opptil 7 dager

Diverse

Melk opptil 7 dager
Smør opptil 30 dager
Ost opptil 30 dager