Eltefritt pekanbrød - Gorenje
Eltefritt pekanbrød
De er milde, søte og ganske så vanedannende, så hvorfor ikke bruke dem i brødet? Den norske bloggeren EneståendeMat har gitt oss en oppskrift på dette deilige, eltefrie pekannøttebrødet.

Slik gjør du

Rist pekannøttene i en tørr stekepanne på middels sterk varme. Varmebehandlingen fremhever nøttenes milde smak samtidig som smaken blir fyldigere. Bruk en god kniv til å grovhakke nøttene før de blandes med resten av de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Rør ut honningen i vannet og hell væsken over melblandingen. Bland sammen til en relativt tørr deig. Dekk bollen med plast og sett til heving i romtemperatur i 15-20 timer.

Når deigen er ferdig hevet, legg bakepapir på kjøkkenbenken og dryss godt med mel på. Velt deigen ut på melet og bruk hendene eller en slikkepott til å folde deigen 5-10 ganger over seg selv. Denne prosessen kan også gjøres i bakebollen hvis den er stor nok. Legg til slutt deigen med «sømmen» ned, dekk med bakebollen og hev i ytterligere 2 timer.

Sett stekeovnen på 250 grader når det gjenstår en halv time av hevetiden og plasser formen du skal bruke i ovnen. Formen må ha lokk. Jeg bruker en emaljert støpejernsgryte, 24 cm. Ta den varme formen ut av ovnen etter 30 minutter og velt deigen i. «Sømmen» vender nå opp. Legg på lokket og stek på nederste rille i 30 minutter. Ta av lokket, senk temperaturen til 200 grader og stek videre i 15 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Tynne skiver med pekanbrød passer veldig godt til ostefatet, men det gjør også underverker med den vanlige matpakka.


Foto & oppskrift: Anne Cathrine Gulbrandsen, Matblogger

Instagram

Antall brød

1 brød

Du skal bruke

100 g pekannøtter, ristet og grovhakket
300 g hvetemel
100 g rugmel, finmalt
100 g lettkokte havregryn
0,5 ts tørrgjær
1,5 ts salt
1 ss flytende honning (gjerne akasiehonning)
3,5-4 dl vann

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.