The Food Club har laget et annerledes rugbrød med spennende smak av fennikel og spisskummen som er svært godt til grove sandwicher. Det inneholder fullkornsrugmel, som er det beste du kan bake med hvis du ønsker et brød som både metter og holder seg ferskt lenge.
Slik gjør du
Rør gjæren ut i litt av vannet sammen med kaffepulveret. Tilsett resten av ingrediensene, men hold igjen litt av hvetemelet. Elt deigen godt gjennom med så mye av melet som den klarer. La deigen heve lunt og tildekket i en times tid. Del og form deigen til to kuler, legg dem på en plate med bakepapir, pensle dem med vann og dryss på rugflak. La brødene etterheve i ca. 20 minutter, før de bakes ved 175°-200° i 40-45 minutter. La brødene avkjøles på en bakerist.
Energi pr. skive: 110 kcal, fett 13%, protein 11%, karbohydrat 76%
Antall brød
2 stk. gir ca. 40 skiver
Du skal bruke
50 g gjær
1 ss. pulverkaffe
6 dl lunkent vann
50 g smeltet smør
1 ss. salt
3 ss. mørk sirup, evt. maltsirup
½ ss. epleeddik
1 ss. grovmalt kummen
1 ss. grovmalt fennikel
50 g knekte rugkjerner
400 g fullkornsrugmel, evt. fullkornsmel med villrug
250 g fullkornshvete eller speltmel
400-450 g hvetemel
2-3 ss. rugflakvann
Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser
#bestpaabrod
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser
#bestpaabrod