Flammkuchen med creme fraiche, løk og serranoskinke - Gorenje
Flammkuchen med creme fraiche, løk og serranoskinke
Tynn, sprø pizzabunn, creme fraiche, hvitløksost, serranoskinke og frisk purreløk. Cathrine Brandts Flammkuchen er en himmelsk munnfull som kan brukes som en deilig appetittvekker eller som forrett på det franske middagsbordet.

Antall brød

2 stk.

Du skal bruke

Pizzadeig - gjerne hjemmelaget
4 ss. creme fraiche
2 ss. hvitløksost
1 rødløk
4 skiver serranoskinke
Frisk purreløk

Slik gjør du

Har du noen gang smakt Flammkuchen? Eller kanskje du kjenner til den som en Tarte Flambée? Hvis ikke, så har du virkelig noe å glede deg til. Opprinnelig er Flammkuchen en spesialitet fra området rundt Alsace i Frankrike. Den blir vanligvis laget med creme fraiche, løk og skinke. Her har jeg bestemt meg for å endre litt på den klassiske oppskriften. Tynn, sprø pizzabunn, creme fraiche, hvitløksost, serranoskinke og frisk purreløk. Det er virkelig en himmelsk munnfull. Jeg serverer Flammkuchen når vi koser oss med hjemmelaget pizza, som en del av et tapasbord eller som en deilig appetittvekker eller forrett. Det kommer helt sikkert til å bli spist opp.

Sånn lager du en Flammkuchen eller Tarte Flambée:
Sett ovnen på sterkest varme og over/undervarme på en bakeplate ca. 1-2 timer før servering. Tøm pizzadeigen utover stekepapir 20-30 minutter før servering. Rør sammen creme fraiche og hvitløksost og smør inn pizzabunnene med massen. Skjær løken i tynne ringer. Legg på skinke og løk, og stek i 8-10 minutter til den er gyllen. Pynt med purreløk før servering.


Foto & oppskrift: Ditte Ingemann, Matblogger

Bli ekspert på brød med Gorenje

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.