Vi slipper våren inn i kjøkkenet med denne vårkledde foccaciaen fra
The Food Club, og feirer at vi går grønnere dager i møte.
Du skal bruke
25 g gjær
3 dl lunkent vann
3 ss olivenolje
1 ts salt
200 g durumhvetemel
Hvetemel
Slik gjør du
Løs gjæren i vann og tilsett olje. Tilsett durumhvetemel og salt og rør godt rundt. Tilsett hvetemelet litt av gangen, til deigen ikke er så klissete. Hell deigen ut på bordet og kna den godt. Når deigen er godt knadd, la den godgjøre seg i bakebollen i ca. 30 minutter. Slå sammen deigen og elt godt sammen. Forme deretter deigen til et stort firkantet brød som formes utover en langpanne. Deigen skal så heve ytterligere i ca. 1 time. Lag små fordypninger i deigen med fingrene og hell over litt salt og vårløk, som vaskes grundig.
Stek ved 200 ° C, varm luft, i ca. 20 minutter.
Brødet smaker best samme dag. Det smaker best hvis det varmes opp før man spiser det, dette gjelder også hvis det har vært fryst.
Foto & oppskrift: Ditte Ingemann, Matblogger
Bli ekspert på brød med Gorenje
Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser
#bestpaabrod
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser
#bestpaabrod