Gulrotkake-snurrer - Gorenje
Gulrotkake-snurrer
Elsker du en god, hjemmelaget gulrotkake med ostekrem like høyt som saftige og søte kanelsnurrer? Hvorfor velge? Bloggeren Cathrine Brandt har gitt oss sine tanker om en kombinasjon av de to kakene, gulrotkake og kanelsnurrer, og til og med uten raffinert sukker.

Slik gjør du

Hell melk i en kjele og varm til den er fingervarm. Løs gjæren opp i væsken. Tilsett de øvrige ingrediensene (unntatt smøret) og elt deigen til den har samlet seg. Tilsett det myke smøret og kna deigen til den blir glatt og smidig og slipper bordet eller bollen lett. La deigen heve tildekket i 1 til 1,5 time til dobbel størrelse.

Mens deigen hever, lager du daddel-/gulrotfyllet: Skjær dadlene i mindre biter. Ha dem i en skål eller minihakker og hell på kokende vann. Tilsett krydder, smør og salt og arbeid blandingen sammen til den er jevn. Vend inn revet gulrot og hakkede nøtter.
Hell deigen ut på et bord som er drysset med mel. Kjevle ut deigen til et rektangel med en tykkelse på ca. 3 mm. Smør på fyllet og brett deigen en tredel inn mot midten.

Deretter brettes den andre siden av deigen også en tredel inn mot midten, slik at deigen ligger i 3 lag. Kjevle deigen ut til et rektangel på ny til den er ca. 3–5 mm tykk. Skjær deigen i 12–14 strimler og vri snurrene (se fremgangsmåten i videoen).

Så setter du gulrotkake-snurrene på en stekeplate dekket med bakepapir.

Varm ovnen til 220 grader. La snurrene etterheve mens ovnen blir helt varm. Pisk sammen et egg og pensle snurrene. Bak gulrotkake-snurrene i 10–12 minutter. Hvis du vil ha den samme mørke fargen som på bildet, må de få 12 minutter. Hvis du vil ha dem lysere, steker du dem i 10 minutter. Avkjøl på rist og nyt.


Foto & oppskrift: Cathrine Brandt, matblogger

Instagram

Antall brød

12–14 stk.

Du skal bruke

Deig:
1,5 dl melk
15 g gjær
2 egg (ett i deigen, og ett til pensling)
300 g hvetemel
3 g havsalt
40 g smør
 
Gulrotkake-daddelfyll:
7 myke dadler uten steiner
1 ss malt kanel
1 ts malt kardemomme
20 g smør
2–3 ss kokende vann
En klype salt
1–2 revne gulrøtter
25 g finhakkede nøtter eller mandler

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.