Halloween heksefingre av vaniljekjeks, bringebærsyltetøy og mandler - Gorenje

Halloween heksefingre av vaniljekjeks, bringebærsyltetøy og mandler

BEST PÅ BRØD
30.10.2017
12
Halloween er over oss, og da må vi ha uhyggelig bakverk. Disse appetittvekkende heksefingrene er populære blant barn og barnlige sjeler. En søt vaniljekjeks-deig forvandlet til (u)lekre heksefingre. Heksefingrene er superenkle å lage, og de smaker kjempegodt.

Du skal bruke

Heksefingre:
15–20 stk.
150 g hvetemel
50 g fullkornshvetemel
100 g kaldt smør
1 vaniljestang
80 g sukker
½ ts bakepulver
1 knivspiss salt
4–5 ts vann

Bringebærsyltetøy (du kan lage det selv eller kjøpe ferdig):
100 g frosne bringebær
25 g sukker
½ vaniljestang

Dessuten:
10 avskallede mandler
Kakaopulver

Slik gjør du

Først legger du mandlene i kokende vann. La dem koke noen få minutter til skallet løsner fra mandelen. Skyll mandlene med kaldt vann og fjern skallet. Halver dem med en skarp kniv, som settes i den naturlige delingen i mandlene.

Bringebærsyltetøy:
Ha alle ingrediensene i en gryte og la det småkoke til alle bringebær er bristet, og syltetøyet tykner litt. Det tar 10–15 minutter. Hell syltetøyet over på et skåldet glass og la det avkjøles til det skal brukes.

Kjeksefingrene:
Sett ovnen på 180° varmluft. Ha smør og mel i en bolle og smuldre det sammen. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut vaniljekornene med en kniv og mos dem sammen med en spiseskje sukker, slik at kornene deler seg. Tilsett sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt og rør det sammen. Samle kjeksdeigen med 4–5 ts vann. Ta kjeksdeigen ut på bordet og vei opp kuler på 15–20 gram. Rull ut hver deigkule til en fingerlengde, legg den på bakepapir på en stekeplate og form deigen som en finger. Fingrene hever under stekingen, så ikke lag dem altfor tykke. Press en halv mandel ned i toppen av hver finger, så det dannes en fordypning. Fjern mandelen igjen før du steker heksefingrene. Mandlene fester du først etter stekingen, men det skal lages en fordypning før du steker heksefingrene. Dypp en smule kakaopulver på hver heksefinger med en (ekte) finger.

Stek heksefingrene i 10–15 minutter, til de er gyldne. La dem avkjøles på rist. Ha litt bringerbærsyltetøy i fordypningen og plasser en halv mandel oppå. Trykk forsiktig slik at mandelen holder seg på plass. Lag fordypninger ved knokene med en kniv. Nå kan heksefingrene nytes og skremme livet av alle Halloween-gjestene dine.


Foto og oppskrift: Cathrine Brandt, matblogger

Every detail matters

Klar til å tilbringe noen herlige stunder på kjøkkenet?

Med de nye HomeMade-komfyrene fra Gorenje kan du tilberede yndlingsretten din akkurat som i en tradisjonell, vedfyrt ovn. Vi har gitt komfyrene våre en rekke nye funksjoner og forbedret designet. Alt ligger i de små detaljene som gjør livet enklere.

God, bedre, best på brød

Det finnes ikke noe bedre enn duften av nybakt brød. Grunnen er kanskje at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uformelle stunder. 

Brød kan spores helt tilbake til steinalderen, og på denne siden vil vi gjøre vårt for å utbre den gode, nordiske brødtradisjonen, slik at vi sammen kan få enda mer nytte av ovnene våre. Du vil derfor kunne finne alt fra oppskriften på det perfekte grovbrødet til tips om elting og heving. Vel bekomme!

Les også

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.