Hjemmelagde hvitløksbaguetter - Gorenje

Hjemmelagde hvitløksbaguetter

Best på brød
8.9.2017
Hvitløksbagetter er en favoritt hos de fleste, og det er veldig enkelt å bake selv. De passer perfekt for en grillkveld og kan lett fryses, slik at du alltid har noen i fryseren.

Du skal bruke

Til 2 stk.

Dej:
360 g lunkent vann
2 ss. olivenolje
20 g gjær
400 g hvetemel
100 g grovt mel – Vi bruker sammalt speltmel eller ølandshvetemel
12 g salt

Hvitløkssmør:
100 g mykt smør
2 fedd hvitløk, bakte
2 håndfuller av fersk persille, finhakket

Slik baker du en hvitløksbaguett

Tilsett vann, gjær og olivenolje i en bolle og rør sammen til gjæren har løst seg opp. Tilsett mel og rør sammen. Tilsett tilslutt salt og elt deigen til den er myk og smidig. Smør en bolle med olivenolje. Legg deigen i og dekk den til. La deigen heve i 1,5 time ved romtemperatur.

Hell deigen ut på bordet som er drysset med litt hvetemel. Del deigen i to og form til et rektangel. Brett den ene siden av deigen mot midten. Snu deigen og brett den andre delen mot midten. Brett deretter hele deigen på midten og klem den forsiktig ned mot bordet. Rull den til en pølse i ønsket størrelse.

Legg hvitløksbaguettene på en stekeplate med bakepapir. Dekk de til med en håndklede, og la de etterheve i 45 minutter. Varm ovnen til 220 grader med under-/overvarme. Snitt brødet på 3-5 steder. Lag et lite snitt i hver hvitløksbåt (så unngår du at hvitløkene ”eksploderer” i ovnen). Legg to fedd hvitløk (med skallet på) på stekeplaten sammen med baguettene, slik at det stekes sammen de første 10 minuttene av baketiden. Ta de så ut.

Bak hvitløksbrødene i 20-25 minutter. Senk deretter temperaturen til 200 grader, og stek baguettene ytterligere 10 minutter inntil de er godt brunet.

Mens baguettene ferdigbakes, kan du lage hvitløkssmøret. Hvitløkene må kjøles ned før du kan jobbe med dem. Så kan de moses sammen med det myke smøret og finhakkede persillen. Smøret rulles til en pølse i et stykke plastfolie og legges i fryseren mens baguettene bakes ferdig.

La baguettene kjøles på en rist innen du skjærer i dem. Skjær dem i skiver, men ikke hele veien igjennom. Skjær hvitløkssmøret i skiver på 3-5 mm, og dytt det ned i hvert snitt på baguettene. Varm hvitløksbaguettene i 5-10 minutter før servering, slik at hvitløkssmøret smelter.

Hvitløksbaguetter passer ypperlig til sommerens mange grillkvelder. Du kan bake flere om gangen og fryse de ned. Når du vil bruke dem, tar du de bare ut av fryseren, lar dem tines, skjærer dem opp og fyller med hvitløkssmør. Så kan du varme dem i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter, og da blir de helt som ferske, nybakte hvitløksbaguetter.


Foto og oppskrift: Cathrine Brandt, matblogger

Every detail matters

Klar til å tilbringe noen herlige stunder på kjøkkenet?

Med de nye HomeMade-komfyrene fra Gorenje kan du tilberede yndlingsretten din akkurat som i en tradisjonell, vedfyrt ovn. Vi har gitt komfyrene våre en rekke nye funksjoner og forbedret designet. Alt ligger i de små detaljene som gjør livet enklere.

God, bedre, best på brød

Det finnes ikke noe bedre enn duften av nybakt brød. Grunnen er kanskje at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uformelle stunder. 

Brød kan spores helt tilbake til steinalderen, og på denne siden vil vi gjøre vårt for å utbre den gode, nordiske brødtradisjonen, slik at vi sammen kan få enda mer nytte av ovnene våre. Du vil derfor kunne finne alt fra oppskriften på det perfekte grovbrødet til tips om elting og heving. Vel bekomme!

Les også

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.