Kanelsnurrer - Gorenje
Kanelsnurrer
Denne oppskrift stammer fra norske Morten Schakenda fra Bakeriet i Lom. Utallige forsøk på at bake kanelsnurrer i Meyers bakeri uten tilgang til riktig oppskrift, ga ikke det ønskede resultatet. Derfor måtte vi til slutt en tur ut i den norske villmarken for at hente denne oppskriften som Morten gavmildt delte med oss. Den får du av oss her. 

Slik gjør du

Held kald melk i en skål og rør ut gjæren i den. Tilsett egg, hvetemel, sukker, salt og kardemomme og elt deigen til den er helt glatt og blank og slipper skålen. Det tar ca. 7-8 minutter på en røremaskin, som må stilles inn på lav hastighet (se tips for håndelting). 
 
Skjær smøret i små terninger og legg dem i deigen. Den skal nå eltes til den er blank og glatt – det tar ca. 7-8 minutter (de lange eltetidene er svært avgjørende for det ferdige resultatet). La heretter deigen hvile lunt i 1 ½ time med et klede over, slik at den hever litt opp.Slå deigen ned til en fast klump, pakk den inn i plastfolie og la den avkjøle i kjøleskapet i minst 1 time. Mens deigen hviler, rører du sammen bløtt smør, sukker og kanel sammen. Vend deigen ut på et meldrysset bord og rull den ut til et rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør blandingen ut over deigplaten slik at den er jevnt fordelt.
 
Vend en tredjedel av deigen inn mot midten, og vend den andre tredjedelen innover den første, slik at du har 3 lag deig. Rull nå deigen ut igjen til ca. 30 x 30 cm og skjær den i 12 strimler som er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede.
Flett hver strimmel ved å ta tak i hver ende og flett deigen motsatt fra hver ende, slik at den får 6-7 fletter. Ikke trykk så hardt at du klemmer ut blandingen.

Ta opp den flettede deigstrimmelen opp med den ene hånden og flett den to ganger om peke- og langfingeren på den andre hånden. Leg den resterende deigbiten over de to flettene, plasser den mellom peke- og langfingeren din og trekk til deg fingrene slik at biten heftes inn i kanelsnurren. Sett kanelsnurrene på et par bakeplater med bakepapir, så slik at flettene vender opp. La kanelsnurrene heve lunt og tildekket til dobbelt størrelse. Pensle kanelsnurrene med egg og bak dem ved 200° i ca. 12–14 minutter. Avkjøl kanelsnurrene på en rist.

Tips

Du kan godt elte deigen for hånd hvis du ikke har en røremaskin: Da skal du bare elte deigen uten å vente med å tilsette smøret. Elt først i en skål i et par minutter, og legg deretter deigen ut på bordet og elt videre der. Deigen kan klistre ganske mye, men ikke bli fristet til å tilsette mere mel. Den samler seg etter hvert. Elt i 3-4 minutter, ta pause i 10-15 minutter og fortsett på samme måte til deigen blir glatt og elastisk.

Oppskriften er utarbeidet av Meyers Madhus.
Instagram

Antall brød

12 stk.

Du må bruke

5 dl kald søtmelk
50 g gjær
1 egg
1 kg hvetemel
150 g sukker
10 g salt
15 g støtt kardemomme
150 g smør

Fyll:
200 g bløtt smør
200 g sukker
20 g. støtt kanel

Dessuten:
1 sammenpisket egg til pensling
Litt sukker til å drysse med

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

 

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.