Rundt, sprøtt og supersunt. Kjernemelksbrødet med kamutmel er perfekt til frokost eller som et alternativ til det hvite brødskivebrødet. Kamutmel er en eldgammel kornsort som stammer fra Egypt og er nært beslektet med durumhvete. Kamutmel har et høyt innhold av kostfiber og er derfor perfekt til baking av fullkornsbrød.

Slik gjør du
Lag først fordeigen. Rør vann, fullkornsmel og gjær sammen, dekk skålen med plastfilm og la den stå lunt natten over. Dagen etter rører du sammen kjernemelk, gjær, salt og malt. Rør i fordeigen og tilsett deretter fiberbakeblanding, kamut- og hvetemel. Elt deigen i ca. 8 minutter. Det er en svært fuktig deig som med fordel kan eltes med eltemaskin eller kjøkkenmaskin med deigkrok. La deigen heve lunt i en ½ time. Elt den i gjennom på nytt, og la den heve en ½ time. Form deigen som et rundt brød, legg det i en form kledd med bakepapir og la det etterheve i 1 time. Bak brødet ved 250° i 15 minutter. Demp varmen til 200° og bak det ferdig i ytterligere 15-20 min.
Kamutmel er et 100 % fullkornsprodukt med god bakeevne og stort innhold av kostfiber, folinsyre og E-vitamin.
Energi pr. skive: 170 kcal, fett 6%, protein 13%, karbohydrat 81%
Antall brød
1 stk. gir ca. 20 skiver
Du skal bruke
Fordeig:
1,5 dl vann
150 g fullkornshvetemel
6 g gjær
Brød:
3 dl økologisk kjernemelk
10 g gjær
1 ss. flaksalt
2 ss. maltsirup
125 g fiberbakeblanding med maisflak, chia- og linfrø fra Urtekram
300 g økologisk fullkornskamut (Aurion)
100 g hvetemel
Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser
#bestpaabrod
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser
#bestpaabrod