Knekkebrød uten mel - Gorenje
Knekkebrød uten mel
Vi har knekt koden til det perfekte brød. Den norske bloggeren Enestående Mat har gitt oss sin oppskrift på disse deilige knekkebrødene uten mel.

Antall brød

24 stk./2 brett

Du skal bruke

1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl gresskarkjerner
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
1,5 dl kruskakli (eller diverse finhakkede nøtter)
1 ss nigellafrø (eller annet krydder, se tips nederst)
1,5 ts salt
4 egg (ca 200 g)
20 g vann
Himalayasalt (kan sløyfes)

Slik gjør du

Sett ovnen på 160 grader varmluft. Bland sammen alt det tørre i en blandebolle (ikke det grove saltet). Ha i litt mindre salt om du vil ha himalayasalt på toppen. Pisk egg og vann sammen til en luftig eggestand og rør så inn i bollen med frø. Fordel massen på to bakepapirkledde stekebrett og bruk en slikkepott til å smøre jevnt utover begge brettene. Målet er å få et passe tynt lag med knekkebrød, like jevnt utover det hele. Dryss over litt grovtkornet himalayasalt til slutt.

Begge brettene kan stekes samtidig dersom du har varmluft. Sett brettene inn i ovnen og stek i 15 minutter. Ta brettene ut og bruk et pizzahjul (eller en kniv) til å dele opp i passe store knekkebrød. Senk temperaturen til 100 grader og stek videre i ca 15-30 minutter, helt til knekkebrødene er tørre og sprø. Pass på at ikke knekkebrødene blir for mørke. Dekk eventuelt brettene med bakepapir underveis hvis det er fare for at knekkebrødene blir brent.

Oppbevar knekkebrødene mørt og tørt, gjerne i en kakebokslignende sak, og ta fram til frokost, lunsj, kveldsmat - knus over youghurt, spis som snack, smør på favorittosten og la det knase så høyt at det vekker naboen...

Tips til andre krydder/urter:
Jeg tilsetter gjerne nigellafrøene for å få en ekstra god smak. Nigellafrø fås som regel på nisjebutikker eller importbutikker. Ellers kan tørkede urter og frø benyttes for å få litt variasjon. Ristede fennikelfrø, karve eller korianderfrø kan gi spennenede knekkebrød. Tørket oregano eller tørket timian er også gode alternativer. Eller kanskje du ha røkt havsalt eller trøffelsalt? Mulighetene er mange.


Foto & oppskrift: Anne Cathrine Gulbrandsen, Matblogger

Bli ekspert på brød med Gorenje

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.