Våren er endelig her og de første skuddene fra brennesle er klare til å spises. Her er
The Food Clubs forslag til hvordan de lysegrønne og mineralrike bladene kan forvandle dine rugbrødboller til smakfulle vitaminbomber.

Du skal bruke
1 dl surdeig
1 hvit-øl
15 g gjær
2 ts salt
1 spiseskje honning
Ca. 400 g rugmel
Ca. 125 g hvetemel
1 ss linfrø
1 håndfull nesler
Slik gjør du
Rør sammen gjær, surdeig og hvit-øl og tilsett honning, salt, rugmel og linfrø. Bruk en mikser til å kna deigen eller kna den med hendene - tilsett litt hvetemel om gangen.
De rengjorte brenneslene grovhakkes og eltes i deigen, som tilslutt bør være smidig og myk og kun klistre seg litt til hendene. Sett deigen i kjøleskapet i en lukket beholder over natten, eller la den heve på kjøkkenbordet noen timer.
Deigen formes til små rugbrød, ca. 8-10 stk. La de så etterheve i 30 minutter på bakeplaten. De kan skrapes med en kniv og drysses med rugmel før de settes inn i ovnen.
Bollene stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, og er kjempegode å spise mens de er varme, men de kan også fint varmes opp neste dag.
Foto & oppskrift: Ditte Ingemann, Matblogger
Bli ekspert på brød med Gorenje
Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser
#bestpaabrod
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser
#bestpaabrod