Myke bamseboller - Gorenje
Myke bamseboller
Bamseboller, teboller, bursdagsboller. Kjært barn har mange navn, og disse myke bollene har dem alle. Selv om vi elsker boller med sprø skorpe som er bakt på surdeig, sier vi aldri nei takk til en luftig bamsebolle. Den danske bloggeren Cathrine Brandt har gitt oss oppskriften på helt perfekte myke boller.

Slik gjør du

Hell vann og melk i en bolle. Tilsett gjær og sukker, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget og rør det ut. Ha i mel, salt og kardemomme, og elt deigen til den er glatt, smidig og frigjør seg lett fra bordet – det tar 5–10 minutter. Skjær smøret i små biter og kna det inn i deigen til den er blank og glatt. Dekk deigen med en pose eller plastfolie, og legg et håndkle på toppen (ikke under, fordi det suger fuktighet fra deigen), og la den heve i romtemperatur i 40 minutter.

Del deigen i 16 emner. Form bollene ved å folde deigen inn under bollen i bunnen. I videoen nedenfor kan du se hvordan du folder og former bollen slik at den blir helt kulerund.

Legg bollene på to stekeplater med bakepapir – det bør være god plass mellom bollene. La dem heve i 30 minutter ved romtemperatur, dekket med plastfolie og et håndkle. Varm ovnen til 200 grader varmluft + undervarme (hvis mulig). Når bollene er hevet ferdig, pisker du et egg og pensler bollene. Stek bollene i 10 minutter til de er gylne, og la dem deretter avkjøles på rist.


Foto & oppskrift: Cathrine Brandt, matblogger

Instagram

Antall brød

16 stk.

Du skal bruke

2 dl melk (jeg brukte helmelk)
1 dl kaldt vann
35 g gjær
60 g sukker
2 egg (1 i deigen + 1 til å pensle)
600 g hvetemel
1 ts kardemomme
8 g salt
50 g mykt smør

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.