Myke og luftige sjokoladeboller - Gorenje
Myke og luftige sjokoladeboller
Hvite, myke og luftige sjokoladeboller både lukter og smaker av kos, barndom og en god tid sammen. Bollene er veldig raske og lette å bake, og hvem elsker ikke en smørbakt bolle fylt med masse god mørk sjokolade?

Slik gjør du

Smelt smøret i en kasserolle. Når smøret er smeltet tilsettes melken så blandingen er fingervarm. Bland vann og sukker i en bakebolle, smuldre gjæren og rør alt sammen. Hell deretter smør og melkeblandingen i gjærblandingen. Tilsett så to egg, sjokolade, kardemomme og salt. Bland melet i litt etter litt slik at det røres ut og eltes inn i deigen. Elt deigen godt ved å ”løfte” den opp langs sidene på bakebollen. Når deigen er eltet godt, og den ser glatt og skinnende ut, vendes den ut på et meldrysset bord og samles. Dekk deigen til med et kjøkkenhåndkle og la den heve på kjøkkenbordet i ca. 45 minutter. Når deigen er hevet ferdig trilles bollene ut og settes på en stekeplate med bakepapir. Tenn ovnen på 175 grader varmluft. Pisk et egg sammen med litt melk og pensle bollene. Når ovnen er varm bakes bollene i ca. 20 minutter. Bak en plate av gangen for å sikre en jevn baking.

Tips: sjokoladebollene kan godt fryses ned. De kan varmes lune mens de er frosne, men det beste resultatet får du hvis du lar bollene tine lett opp på kjøkkenbenken før du luner dem. Sprøyt litt vann på dem og lun dem i ovnen på 200 grader.

Foto og oppskrift: Cathrine Brandt, Matblogger

Instagram

Antall brød

12 store sjokoladeboller

Du skal bruke

2 dl melk
125g smør
35g gjær
2 spsk. Sukker
2 spsk. Vann
3g salt
2 egg (+1 til pensling)
½ tsk. Kardemomme
100g mørk sjokolade
Ca. 600-700g hvetemel (alt avhengig av hvor mye og hvor godt deigen eltes)

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.