Nøttebrød med grønnsaker
Prøv dette lekre brødet fra matblogger Ditte Ingemann. Det er fylt med nøtter og revne grønnsaker og gjør seg godt både til frokost og lunsj. Brødet er glutenfritt og veldig lett å bake.
Du skal bruke
1 brød – ca. 18 tynne skiver
150 g grovhakkede nøtter, f.eks. valnøtter, mandler, hasselnøtter
150 g kjerner og frø, f. eks. solsikkekjerner, linfrø, gresskarkjerner
3 egg
2 ss chiafrø
150 g revne grønnsaker, f.eks. squash, kål, gulrot, spinat
2 ss olivenolje
½ ts havsalt
Slik gjør du
Rør alle ingrediensene sammen og ha deigen i en franskbrødform på 1 l kledd med bakepapir. Stek brødet ved 200 grader varmluft i ca. 35 min. Vent med å skjære i brødet til det er kaldt. Oppbevar brødet i kjøleskapet. Det kan holde seg i ca. 3–4 dager.
Skjær brødet i tynne skiver og frys det ned i små porsjoner, så har du alltid har en brødskive klar når sulten melder seg.
Foto & oppskrift: Ditte Ingemann, Matblogger
God, bedre, best på brød
Det finnes ikke noe bedre enn duften av nybakt brød. Grunnen er kanskje at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uformelle stunder.
Brød kan spores helt tilbake til steinalderen, og på denne siden vil vi gjøre vårt for å utbre den gode, nordiske brødtradisjonen, slik at vi sammen kan få enda mer nytte av ovnene våre. Du vil derfor kunne finne alt fra oppskriften på det perfekte grovbrødet til tips om elting og heving. Vel bekomme!
Les også
Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser
#bestpaabrod
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser
#bestpaabrod