Ølandssnurrer - Gorenje
Ølandssnurrer
De grove ølandssnurrene er myke og luftige boller med masse smak, og som er lette og raske å bake. I tillegg er de proppet med valmuefrø, som inneholder mange sunne fettstoffer, protein og fiber, så man med god samvittighet kan spise så mange man orker.

Slik gjør du

Hell vann og sukker i en bakebolle. Løs opp gjæren i blandingen. Tilsett mel og salt, og elt deigen til den er fast. Tilsett deretter smør, og elt deigen til den er glatt og smidig. Deigen kan godt eltes på bordet, da deigen skal være ganske fast og det kreves derfor ikke en kjøkkenmaskin. Når deigen er eltet ferdig settes den til heving i 1,5 time. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle.

Etter heving rulles deigen ut til 60x30 cm. Pensle så deigen med vann, og dryss valmuefrø jevnt over deigen. Brett en tredjedel av deigen inn mot midten og brett den andre tredjedelen hele veien over deigen. Rull deigen ut til ca. 30x30cm. Og skjær den i 12 strimler. Hver strimmel rulles ved å holde fast i den ene enden av deigen, mens du ruller deigen mot deg selv. Snurr strimmelen rundt pekefingeren og tommeltotten din og putt enden ned i hullet som blir til i midten av snurren. Gjenta dette med alle 12 strimlene.

Sett de ferdigrullede snurrene på en stekeplate med bakepapir og tenn ovnen på 200g varmluft. Tildekk snurrene med et kjøkkenhåndkle og la de heve mens ovnen varmes opp. Pisk egget sammen og pensle snurrene før de bakes i ca. 10-15 minutter eller til de er godt gylne.

Foto og oppskrift: Cathrine Brandt, Matblogger

Instagram

Antall brød

12 stk

Du skal bruke

250g lunkent vann
15g gjær
2 tsk. Sukker
175g grovt ølandshvetemel (kan utskiftes med grahamsmel eller grovt speltmel)
225g fint ølandshvetemel (kan utskiftes med hvetemel)
8g salt
30g mykt smør
50g valmuefrø
1 egg til pensling

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.