Små foccaciabrød med potet - Gorenje
Små foccaciabrød med potet

Slik gjør du

Rør gjær, vann og surdeig sammen. Tilsett salt, fullkornsspelt og havregryn og rør deigen sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett hvetemel litt om gangen og juster mengden underveis. Det kan være stor forskjell på mel og melets sugeevne, så mine mål er bare veiledende.

Start med lav hastighet og øk styrken etterhvert. Når deigen begynner å slippe bollens kanter, og den begynner å bli smidig og danne tråder kan det lages en glutenprøve. Ta en del av deigen og strekk den ut mellom fingrene uten at den går i stykker. Hvis deigen går i stykker skal den eltes mer.

Når deigen er godt eltet flyttes den i en lukket beholder med litt olje i bunden og settes så i kjøleskapet natten over eller i 10-20 timer. Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå ved stuetemperatur i ca. 1 time eller mer, hvis du har tålmodighet. Vend deretter deigen ute på et meldrysset bord og form deigen til små brød. Mos de kokte potetene med revet parmesan, timian, salt, pepper og olivenolje. Fordel blandingen på toppen av hvert brød. Det er viktig at ovnen er veldig varm, dvs. Ca. 250 grader, før brødene settes inn. Bak brødene i ca. 15- 20 minutter til de har en sprø og gjerne mørk overlate. Hvis du har en bakesten, kan du gjerne bruke den.

Foto & oppskrift: Ditte Ingemann

Instagram

Antall brød

ca. 8-10 stk.

Du skal bruke

5 g gjær
¾ dl surdeig
4 dl kalt vann
1 dl havregryn
2 tsk. Havsalt
Ca. 200-250 g fullkornsspelt
Ca. 300 g hvetemel
Topping:
4-6 kokte poteter
4 spsk. Revet parmesanost
Frisk timian
Salt og pepper
3-4 spsk. Olivenolje

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.