Slik gjør du
Start med å smuldre gjæren i en skål. Varm kokosolje opp til den smelter og tilsett melk. Hell det over gjæren og rør den ut. Tilsett egg og kokossukker og rør det hele godt sammen. Tilsett mel og slat, men hold av litt mel, da det er viktig at deigen ikke blir for tør. Elt deigen godt sammen, og så snart den føles smidig og myk kan man helle den tilbake i skålen. La deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
Mens deigen hever lages fyllet. Hell kokosolje, kanel, dadler i en mikser og bland massen godt sammen.
Når deigen har hevet vendes den ut på et meldrysset bord og rulles ut til en avlang firkant, ca. 25x50 cm. Smør fyllet ut på hele overflaten og rull deigen sammen – rull på den lange siden, og flytt deigen over på en bakeplate med bakepapir. Når deigen er rullet stramt sammen til en avlang ”pølse”, skal det skjæres eller klippes ned gjennom deigen unntatt et par cm. På toppen. Deigen skal nærmest ligne et par bukser. Flett buksebenene sammen til en flette, og form den til en krans hvor begge ender møtes.
Bak brødet ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Brødet er aller best når det er lunt og ferskt, men det kan også lunes igjen neste dag.
Foto & oppskrift: Ditte Ingemann
Du skal bruke
Deig:
25 g gjær
3 spsk. Kokosolje
1 dl melk
1 egg
2 spsk. Kokossukker
230-250 g fullkorsspelt
½ tsk. Salt
Daddelfyll:
4 spsk. Kokosolje
1 spsk. Kanel
8 myke dadler uten stein