Sunne og enkle rødbeteboller - Gorenje

Sunne og enkle rødbeteboller

BEST PÅ BRØD
18.12.2017
12
Hvis du har en juicer hjemme hos deg, har du sikkert ofte opplevd å ha pulp tilovers fra frukt eller grønnsaker. Cathrine Brandt kommer her med en idé til hvordan du kan utnytte restene fra en friskpresset rødbetejuice. Få glede av alle vitaminer, mineraler og fiber som gjemmer seg i rødbeten ved å bruke pulpen fra rødbeten i baksten din, for eksempel i disse supersunne bollene. Bollene får den fineste røde fargen. Bollene er enkle og raske å bake fordi de hverken krever noen spesiell form for elting eller lang hevetid, og de er helt perfekte til ettermiddagskosen eller til en deilig frokost med familien.

Du skal bruke

12-15 stk

500 g lunkent vann
25 g organisk gjær
2 ss skyr (yoghurt, kjernemelk eller annet surmelksprodukt kan også brukes)
1 ss honning
150 g rødbetepulp eller finrevet rødbete
50 g solsikkekjerner
450 g grovt mel
150 g fint mel
15 g salt

Slik gjør du

Hell vannet i en skål og løs gjæren opp i væsken. Tilsett skyr, honning, solsikkekjerner og rødbetepulp og rør sammen. Hell melet i litt om gangen, og rør det godt sammen slik at du har en jevn deig. Tilsett saltet til sist og elt deigen litt i skålen ved å «løfte» deigen opp mot skålens sider. På denne måten strekker du glutenproteinet i melet og får en glatt deig. Når du synes at deigen er eltet nok, settes den til hevning ved romtemperatur. La deigen heve i 1-1,5 time.

Sett ovnen på 250 grader, og hvis du har en bakestein kan du sette den i ovnen. Når deigen er ferdighevet, former du 15-18 boller med to våte skjeer og legger dem på bakepapiret. Før bollene på bakepapiret inn på bakesteinen eller stekeplaten.
Stek bollene i ca. 15 minutter til de er gylne.


Foto og oppskrift: Cathrine Brandt, matblogger

Every detail matters

Klar til å tilbringe noen herlige stunder på kjøkkenet?

Med de nye HomeMade-komfyrene fra Gorenje kan du tilberede yndlingsretten din akkurat som i en tradisjonell, vedfyrt ovn. Vi har gitt komfyrene våre en rekke nye funksjoner og forbedret designet. Alt ligger i de små detaljene som gjør livet enklere.

God, bedre, best på brød

Det finnes ikke noe bedre enn duften av nybakt brød. Grunnen er kanskje at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uformelle stunder. 

Brød kan spores helt tilbake til steinalderen, og på denne siden vil vi gjøre vårt for å utbre den gode, nordiske brødtradisjonen, slik at vi sammen kan få enda mer nytte av ovnene våre. Du vil derfor kunne finne alt fra oppskriften på det perfekte grovbrødet til tips om elting og heving. Vel bekomme!

Les også

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.