Suppe med bakte tomater og paprika med minirugbrød til - Gorenje

Suppe med bakte tomater og paprika med minirugbrød til

BEST PÅ BRØD
8.9.2017
Kan vi få by på en deilig suppe som er både sunn, enkel og billig å lage? Denne suppen er laget av tomater og paprika som er bakt i ovnen, noe som gir suppen en søt og dyp smak. Den er stappfull av vitaminer, og det samme er minirugbrødene med brennesle, som passer veldig godt til den smakfulle suppen.

Du skal bruke

Suppe:
Til 2–4 personer

3 røde paprika
400 g tomater
2 rødløk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
salt og pepper
frisk timian
1 håndfull bladpersille
2 ss olivenolje
1/2–1 dl grønnsaksfond


Minirugbrød med brennesle:
8-10 stk.

1 dl surdeig
1 hvit-øl
15 g gjær
2 ts salt
1 spiseskje honning
Ca. 400 g rugmel
Ca. 125 g hvetemel
1 ss linfrø
1 håndfull nesler

Slik gjør du

Suppe:
Rens paprikaene, del dem i to og fjern frøene. Skjær tomater og løk i små biter og legg dem på en stekeplate med paprika og hvitløk (uten skall). Vend olje, salt og pepper inn i blandingen og ha på litt frisk timian. Bak alt sammen ved 200 °C i ca. 1 time – rør underveis.

Ha grønnsaksblandingen i en blender sammen med renset persille og olivenolje, og kjør blandingen til den er fullstendig homogen og kremaktig. Smak til med salt og pepper. Hell suppen i en kjele og tilsett buljong eller fond, avhengig av hvor tynn du vil ha suppen. Server suppen med en skje med creme fraiche eller yoghurt på toppen og minirugbrød ved siden av

Minirugbrød med brennesle:
Rør sammen gjær, surdeig og hvit-øl og tilsett honning, salt, rugmel og linfrø. Bruk en mikser til å kna deigen eller kna den med hendene - tilsett litt hvetemel om gangen.
De rengjorte brenneslene grovhakkes og eltes i deigen, som tilslutt bør være smidig og myk og kun klistre seg litt til hendene. Sett deigen i kjøleskapet i en lukket beholder over natten, eller la den heve på kjøkkenbordet noen timer.

Deigen formes til små rugbrød, ca. 8-10 stk. La de så etterheve i 30 minutter på bakeplaten. De kan skrapes med en kniv og drysses med rugmel før de settes inn i ovnen. Bollene stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, og er kjempegode å spise mens de er varme, men de kan også fint varmes opp neste dag.


Foto og oppskrift: Cathrine Brandt, matblogger

Every detail matters

Klar til å tilbringe noen herlige stunder på kjøkkenet?

Med de nye HomeMade-komfyrene fra Gorenje kan du tilberede yndlingsretten din akkurat som i en tradisjonell, vedfyrt ovn. Vi har gitt komfyrene våre en rekke nye funksjoner og forbedret designet. Alt ligger i de små detaljene som gjør livet enklere.

God, bedre, best på brød

Det finnes ikke noe bedre enn duften av nybakt brød. Grunnen er kanskje at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uformelle stunder. 

Brød kan spores helt tilbake til steinalderen, og på denne siden vil vi gjøre vårt for å utbre den gode, nordiske brødtradisjonen, slik at vi sammen kan få enda mer nytte av ovnene våre. Du vil derfor kunne finne alt fra oppskriften på det perfekte grovbrødet til tips om elting og heving. Vel bekomme!

Les også

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.