Tebriks - Gorenje
Tebriks

Slik gjør du

Lun melken og rør gjæren inn. Resten av ingrediensene, unntatt smøret, røres deretter i. Deigen stilles så til heving i ca. 20 minutter.

Kjevle deigen ut på et meldrysset bord til ca. 25*40 cm. Fordel det kalde smøret over deigen, dette gjøres i tre omganger. Bruk en ostehøvel til å lage tynne smørskiver. Smørskivene spres på halvdelen av deigen før den brettes en gang slik at smøret ligger inne i deigen. Kjevle deigen ut igjen til 25*40, legg smør og brett deigen i tre lag. Prosessen gjentas tre ganger til smøret er brukt opp. 

Deigen skal hvile i ca. 30 minutter, gjerne i kjøleskapet, så smøret og deigen får samme temperatur. Til slutt rulles deigen ut så den er 0.5 cm tykk og 20 cm bred. Deigen pensles med vann og legges i tre lag. Rull deigen litt flatere for å holde lagene sammen.

Til slutt pensles deigen med egg og drysses med et tett og tykt lag av valmuefrø. Deretter skjæres tebriksene ut slik at de måler 5*10 cm – det blir ca. 20 stk. Sett dem på en bakeplate med bakepapir og trekk en pose over bakeplaten, så tebriksene kan heve i 30 minutter.

Bakes ved 225 grader i 12-15 minutter.

Foto & oppskrift: Ditte Ingemann

Instagram

Antall brød

Ca. 20 stk.

Du skal bruke

4 dl helmelk
50 g gjær
3 spsk. Sukker
1 tsk. Salt
1 egg
750 g hvetemel
200 g kaldt smør

Del dine bakeresultater på Instagram #bestpaabrod

#bestpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Følg best på brød på Facebook og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode brødopplevelser

#bestpaabrod

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

Følg best på brød på Instagram og bli inspirert med oppskrifter, baketips og gode opplevelser

#bestpaabrod

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.