Slik gjør du
Lun melken og rør gjæren inn. Resten av ingrediensene, unntatt smøret, røres deretter i. Deigen stilles så til heving i ca. 20 minutter.
Kjevle deigen ut på et meldrysset bord til ca. 25*40 cm. Fordel det kalde smøret over deigen, dette gjøres i tre omganger. Bruk en ostehøvel til å lage tynne smørskiver. Smørskivene spres på halvdelen av deigen før den brettes en gang slik at smøret ligger inne i deigen. Kjevle deigen ut igjen til 25*40, legg smør og brett deigen i tre lag. Prosessen gjentas tre ganger til smøret er brukt opp.
Deigen skal hvile i ca. 30 minutter, gjerne i kjøleskapet, så smøret og deigen får samme temperatur. Til slutt rulles deigen ut så den er 0.5 cm tykk og 20 cm bred. Deigen pensles med vann og legges i tre lag. Rull deigen litt flatere for å holde lagene sammen.
Til slutt pensles deigen med egg og drysses med et tett og tykt lag av valmuefrø. Deretter skjæres tebriksene ut slik at de måler 5*10 cm – det blir ca. 20 stk. Sett dem på en bakeplate med bakepapir og trekk en pose over bakeplaten, så tebriksene kan heve i 30 minutter.
Bakes ved 225 grader i 12-15 minutter.
Foto & oppskrift: Ditte Ingemann