Hva er det mest effektive: å vaske opp for hånd eller bruke oppvaskmaskin? - Gorenje

Hva er det mest effektive: å vaske opp for hånd eller bruke oppvaskmaskin?

CHORES SIMPLIFIED
21.11.2017
Vaske opp for hånd eller bruke oppvaskmaskin? Svaret varierer. Den som må vaske opp ti eller flere kuverter daglig, kan ikke forestille seg et liv uten oppvaskmaskin, mens den som bare bruker et par tallerkener om dagen, muligens synes at oppvaskmaskin er helt unødvendig.
I dag blir oppvaskmaskinen sett på som et standard husholdningsapparat – for noen er den like viktig som kjøleskap eller stekeovn. Hvis du har familie, blir livet enklere med oppvaskmaskin. Dessuten kan du spare opptil 10 dager i året på å ha oppvaskmaskin, og denne tiden kan du bruke sammen med familien. Her er fem nyttige fakta om de besparelsene du kan nyte godt av hvis du overlater oppvasken til oppvaskmaskinen:

Spar penger:
Hvis du bruker oppvaskmaskin i stedet for å vaske opp for hånd, kan dette redusere strømregningene dine.

Spar tid:
Å fylle og starte en oppvaskmaskin tar mindre tid enn å vaske opp for hånd.

Spar vann:
Oppvaskmaskiner bruker kun 1/6 av den vannmengden som går med når du vasker opp for hånd.

Beskytt deg mot bakterier:
Oppvaskmaskiner vasker på høyere vanntemperaturer som ikke er mulig når du vasker opp for hånd.

Vær miljøvennlig:
Ved å redusere vannforbruket bidrar vaskemaskinene til å verne innsjøer og hav.

Smart statistikk: oppvask for hånd kontra oppvaskmaskin

Ettersom forbrukere har sans for fakta og tall, kommer vi med litt interessant informasjon som gir et bedre bilde av alle fordelene ved å bruke oppvaskmaskin.

Statistikken viser at du kan senke strømregningene med € 50 og spare over ti dager i året. Oppvaskmaskinen bruker kun 1/6 av den vannmengden som går med når du vasker opp for hånd, og gjennomsnittlig antall bakterier per håndvasket tallerken er 390 (oppvaskmaskin: én bakterie per tallerken).

Vi har også sammenlignet vann- og strømforbruk for en oppvaskmengde tilsvarende full oppvaskmaskin, altså tolv kuverter, ved oppvask for hånd og ved bruk av oppvaskmaskin. Resultatene viser at både vann- og strømforbruk var mye høyere ved oppvask for hånd.

Fullt ut kvalifisert til å gjøre jobben din

De nye SmartFlex-oppvaskmaskinene er inspirert av moderne livsstil. Hverdagen vår kan være nokså dynamisk. Derfor har vi skapt en generasjon oppvaskmaskiner som letter byrdene dine ved hjelp av mange avanserte funksjoner. Maskinen er innredet slik at hver servisedel og bestikkdel har sin egen plass, uansett form og størrelse.

De utgjør husholdningsapparater som passer perfekt inn i livsstilen din. Fleksibilitet. Tilpasning. Funksjonalitet. Dette var ledestjernen vår under utviklingen av oppvaskmaskiner som er fleksible nok til å takle alle jobber og tilpasse seg etter alle dine behov. De er stappfulle av funksjoner som vil gi deg mer tid til å nyte de viktige tingene i livet.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.