Hvor ofte bør du vaske vasketøyet ditt? Les våre 6 forslag her. - Gorenje

Hvor ofte bør du vaske vasketøyet ditt? Les våre 6 forslag her.

CHORES SIMPLIFIED
15.1.2019
Har du noensinne tenkt over hvor ofte du bør vaske vasketøyet ditt? Hvor ofte du bør vaske hverdagsklærne dine og hvor ofte du bør vaske sengetøyet ditt? Det kommer veldig an på hvilket tøystykke du vil vaske og hvor skittent det er. Les våre 6 forslag og finn ut om du bør vaske vasketøyet en gang om uken, en gang om måneden eller bare en gang iblant.

Sengetøy

Det anbefales at man vasker sengetøyet sitt annenhver uke, eller enda bedre: hver uke. Det kan godt være at sengetøyet ser rent ut, men det blir raskt dekket av døde hudceller og svette, og derfor er det viktig å holde det rent. Det er enda viktigere ved en forkjølelse eller hvis du svetter mye.

BH-er

Noen eksperter anbefaler at man vasker BH-ene sine etter 1 dags bruk, og andre anbefaler at man vasker dem etter 3–4 dagers bruk for å unngå å skade de sarte materialene, som kan gjøre at BH-en mister fasongen sin. Hvor ofte BH-ene dine bør vaskes, avhenger selvfølgelig også av aktivitetsnivået ditt. F.eks. skal sports-BH-en din vaskes etter hvert bruk.

Nattøy

Det er helt greit å bruke den samme pyjamasen i et par dager hvis du bader før du tar den på om kvelden.

Strømpebukser

Hvis du vasker strømpebuksene dine hver gang du har brukt dem, hjelper det med å holde formen på dem, og så forebygger du risikoen for at forskjellige lukter blir fanget i det tynne stoffet.

Jeans

Det finnes ingen gylden regel når det kommer til vask av jeans. Den generelle anbefalingen er at du vasker dem etter at du har hatt dem på 4–5 ganger. Med mindre de blir flekkete eller tydelig skitne før den tid.

Skjerf, hatter og votter

De fleste vasker disse en eller to ganger hver vinter. Men du bør faktisk vaske dem etter at du har brukt dem 3–5 ganger. Hvis du tenker over at de er i kontakt med fett fra huden, svette, bakterier som hendene kommer i kontakt med osv., så gir det også veldig god mening, ikke sant? Husk derfor å vaske dem mer enn bare i starten og slutten av vintersesongen.

Livet er komplisert. Gjør klesvasken litt enklere.

Nye Gorenje WaveActive vaskemaskiner bruker den unike IonTech-teknologien til å fjerne selv de vanskeligste flekkene på en skånsom måte.

Teknologien bruker en naturlig ioniseringsprosess for å gi best mulig resultat uten behov for høye temperaturer, ekstra kjemikalier, skyllemiddel eller andre tilsetningsstoffer.

Den forebygger også kalkbelegg, slik at vaskemaskinen varer lenger. Du har bedre ting å bruke tiden din på.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.