Hvordan rengjøre induksjonstopp - Gorenje

Hvordan rengjøre induksjonstopp

CHORES SIMPLIFIED
5.1.2021
Det fine med induksjonstoppen er at den gjør det enkelt for oss å varme opp og tilberede maten. Men den krever også noe tilbake. Du gjettet det – regelmessig rengjøring. Hvis du ikke rengjør den, vil alle gjenværende urenheter brenne seg fast i overflaten neste gang du bruker induksjonstoppen. Gorenje lager ikke bare husholdningsapparater som gjør livet ditt enklere, men som også gir «enklere husarbeid». I dag ønsker vi å vise deg hvordan du rengjør induksjonstoppen din på korrekt måte.

Det kommer ikke som noen overraskelse at den glasskeramiske overflaten trenger regelmessig rengjøring. Men hvordan holder man den ren? Her kommer noen tips fra noen av Gorenjes mestere.

Rengjør før og etter bruk

Hvis du er nøye med induksjonstoppen din, vil det gjøre at den krever mindre rengjøring. Noen få enkle trinn gjør susen. Først tørker du av støv eller andre urenheter som kan lage riper i overflaten, fra både koketoppen og undersiden av pannen før hver gang du bruker dem. Bruk en fuktet klut for å fjerne mindre urenheter. Deretter tørker du av med en tørr klut. På denne måten minimerer du mulighetene for at smuss setter seg fast på induksjonsflaten. 

Øyeblikkelig rengjøring

Dersom det er smuss på den glasskeramiske overflaten, rengjør du det øyeblikkelig. Gitt at overflaten ikke er varm lenger, for ingen ønsker vel å brenne seg. På denne måten kan du unngå ekstraarbeid senere. Spesielt søl og små flekker burde rengjøres så raskt som mulig. Du kan bruke en fuktet svamp eller en myk klut sammen med varmt såpevann for å tørke vekk eventuelle flekker. Kluter laget av mikrofiber vil gi bedre rengjøringsresultater.

Det er også en god idé å bruke spesialpleieprodukter som skaper en beskyttende hinne på overflaten for å forhindre at smuss fester seg til den.

Hjelp, det finnes gjenstridig smuss på overflaten

Uansett hvor gjenstridig smusset på induksjonstoppen er, må du unngå å bruke aggressive kemikalier eller avkalkingsprodukter, da disse kan skade den glasskeramiske overflaten (eller i det minste belegget). Flekker som er vanskelige å fjerne, krever bruk av spesialrens for glasskeramikk. I dette tilfellet er det best å følge produsentens instrukser.

Frem med skrapen

For hardere størknede eller fastbrente matflekker trenger du kanskje å bruke et barberblad, eller enda bedre, en skrape.  Disse burde bare brukes når de mykere metodene (våt klut og spesialrens) ikke lykkes med å fjerne flekkene. Man kan kjøpe skrapen på de fleste dagligvare butikker, men husk å bruk den ytterst forsiktig for ikke å forårsake skade på glassoverflaten på apparatet.

Hvordan bruker man skrapen? Hold skrapen i en vinkel på cirka 45° til 60° og trykk den forsiktig mot glasset. Skyv den deretter over flekken for å fjerne smusset. Du må ikke trykke skrapen vinkelrett mot glasset og ikke skrape koketoppen med tuppen eller bladet.

Induksjonstopper hater sukker

Selv om mange higer etter sukker, er det ikke bra for induksjonstopper. Alt sukker eller sukkerholdig mat burde fjernes umiddelbart fra den glasskeramiske overflaten med en skrape, selv om overflaten fremdeles er varm, siden sukker kan skade den glasskeramiske overflaten permanent. Dessuten kan stålull, grove svamper og slipepulver også lage riper i overflaten, så dem er det best å unngå.

Eddik gjør underverker med vannflekker

Vannflekker på kokekar kan enkelt fjernes med en mild eddikløsning. Likevel bør du ikke bruke denne løsningen for å tørke rammen på induksjonstoppen, da dette kan føre til at den mister glansen. Når du bruker rens, må du sørge for at du fjerner eventuelle rester etter rensen grundig, da disse kan skade den glasskeramiske overflaten når kokesonene varmes opp.

Installer en ventilator

Det å installere en god og kraftig ventilator vil også hjelpe deg med å holde induksjonstoppen ren. Ved å fjerne partikler fra luften vil ventilatoren redusere mengden av smuss som kan samle seg på koketoppen og drastisk redusere mengden av rengjøring som er nødvendig. Derfor bør du skru på ventilatoren hver gang induksjonstoppen er i bruk.
Induksjonstopper som fungerer godt med matlagingsstilen din

Uansett om du tilbereder et måltid til deg selv eller lager mat til hele familien, leverer Gorenje OmniFlex induksjonstopper en virkelig strømlinjeformet matlagingsopplevelse hver eneste gang. Med et vell av fininnstilte funksjoner som gjør det enklere å bruke koketoppen, har det aldri være enklere, mer intuitivt og mer praktisk å lage mat før.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.