Nyttige tips til klesvasken - Gorenje

La oss gjøre klesvasken enkel. En nybegynnerguide til rene klær.

CHORES SIMPLIFIED
12.9.2018
Å ta klesvasken for første gang kan virke som en uoverkommelig oppgave. Du vil absolutt ikke ende opp med rosa skjorter eller krympede gensere. Så vi ba ekspertene våre om å lage denne enkle veiledningen som gjør deg til en profesjonell klesvasker i en fei!

Sorter klærne dine

Du har kanskje hørt om denne: Før du vasker, bør du sortere klærne etter farge og materiale (lyse og mørke, sensitive). Dette lar deg vaske klær på de mest passende temperaturene og bruke forskjellige vaskesykluser uten å skade noe.

Les vaskeanvisningen

Noen klær kan bare tørrenses, noen kan bare håndvaskes, mens andre er ikke sensitive i det hele tatt. Sorter og vask dem i henhold til vaskeanvisningene. Vaskemaskinen din har det perfekte programmet for hvert plagg. Men hvis du har noen klesplagg som bare kan tørrenses, må du besøke nærmeste renseri.

Forbehandle flekker

Se etter flekker før du legger klærne i vaskemaskinen. De er mye enklere å fjerne hvis du forbehandler dem med en flekkfjerner.

Ha ikke for mye i vaskemaskinen

Du får best resultat hvis klærne får plass til å bevege seg. Hvis du har for mye klær i maskinen din, blir de kanskje ikke så rene som de burde.

Velg riktig vanntemperatur

Du kan bruke varmt vann (60–95°) for håndklær, sengetøy, kjøkkenhåndkle og alle andre klesplagg som ikke er sensitive. Varmt vann (40–60°) er best for hvite og lyse klær, og kaldere vann (30° eller mindre) for fargede og mørkere klær. Hvis du er usikker, kan du alltid sjekke vaskeanvisningene.

Bruk vaskemiddel og tøymykner

Men i moderate mengder. Mer vaskemiddel gir ikke automatisk renere klær. Les instruksjonene på emballasjen på vaskemiddelet, eller enda bedre: Invester i en vaskemaskin som hjelper deg med å finne riktig dose: Se link. Hvis du liker klærne dine ekstra myke og bløte, kan du også tilføye en tøymykner eller litt eddik.

La ikke våte klær ligge for lenge i vaskemaskinen

Ta de våte klærne ut av vaskemaskinen og tørk dem så snart som mulig etter at vaskesyklusen er ferdig. Ellers kan det begynne lukte ubehagelig.

Lufttørk klærne eller ha dem i tørketrommelen

Hvis du ikke er sikker på hvilke klær du kan og ikke kan ha i tørketrommelen, kan du se denne korte veiledningen. Ting du bør vite når du tørker klær i tørketrommelen.

 

Livet er komplisert. Gjør klesvasken litt enklere.

Nye Gorenje WaveActive vaskemaskiner bruker den unike IonTech-teknologien til å fjerne selv de vanskeligste flekkene på en skånsom måte.

Teknologien bruker en naturlig ioniseringsprosess for å gi best mulig resultat uten behov for høye temperaturer, ekstra kjemikalier, skyllemiddel eller andre tilsetningsstoffer.

Den forebygger også kalkbelegg, slik at vaskemaskinen varer lenger. Du har bedre ting å bruke tiden din på.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.