Stryk uten strykejern – slik unngår du krøllete klær - Gorenje

Stryk uten strykejern – slik unngår du krøllete klær

CHORES SIMPLIFIED
17.12.2021
Vi har funnet 5 smarte tips til hvordan du kan unngå å stryke dine klær. Det er aldri gøy å ta en krøllete skjorte ut av skapet, men det er også tidkrevende å stryke. Hva gjør du? Vi har testet metodene som kan gi deg en enklere hverdag. Ler mer her.

Unngå krøllete klær etter vask

1. Bruk isbiter i tørketrommelen. Legg de krøllete klærne i tørketrommelen sammen med en håndfull isbiter. Sett så på tørketrommelen på den høyeste temperaturen klærne kan tåle, og kjør den i 15 minutter. Dampen fra de smeltede isbitene vil raskt og enkelt fjerne krøllene. 

Hvis tørketrommelen din har en dampfunksjon, kan du bruke denne istedenfor isbitene. Resultatet vil bli det samme – ikke flere krøller.

2. Overfylt vaskemaskin. Det er flere utfordringer med en overfylt vaskemaskin. Det største problemet er at klærne ikke blir helt rene. Det må derfor ikke vaskes mer tøy enn maskinen har kapasitet til å vaske. 

Ikke nok med at klærne ikke er rene når maskinen er ferdig, men det vil også være krøllete. Som oftest, i en overfylt vaskemaskin, vil klærne virvle seg inn i hverandre, og bli enda mer krøllete. Det er viktig at du har plass til at klærne kan sirkulere når maskinen sentrifugerer. På den måten unngår du krøllete klær.

3. Heng opp klærne etter vask. Ikke la klærne ligge for lenge i maskinen etter at vaskeprogrammet er ferdig. Rist klærne grundig før du henger det opp, så unngår du krøller. Det er viktig å tørke klærne riktig.

Klærne kan bli krøllete av å henge på et tørkestativ dersom du ikke henger det opp riktig. Det er alltid en god ide å henge opp klærne i den sterkeste delen av stoffet. Slik unngår du klype-merker som må strykes vekk i etterkant. Her kan du se hvor du bør plassere klypene.

• I linningen på bukser

• I sidesømmene på bluser

• Under armene på t-skjorter

Hvis du ikke har klyper, kan du bruke kleshengere. Heng likevel alltid skjorter opp på hengere, og sørg for å kneppe igjen den øverste knappen. På den måten unngår du som oftest å måtte stryke skjortene.

4. Damp klærne dine. Hvordan stryker man en skjorte uten et strykejern? Varm damp fra badet kan fjerne krøllene. Heng opp skjorta på badet og ta deg et varmt bad. 

Heng den krøllete skjorta på en henger og heng den på stangen til dusjforhenget. Har du ikke dusjforheng kan du henge opp skjorta så nærme badekaret eller dusjen som mulig. Trekk litt i sømmene på skjorta så den retter seg ut, ta deg et bad / en dusj, og la dampen trenge inn i stoffet. 

5. Spray krøllene vekk. Kanskje du har en sprayflaske til vann? Forstøvet vann er ikke bare godt for blomster, det kan også bli din redning fra krøllete klær. Du kan nemlig dampe klærne dine med forstøvet vann. 

Rett ut klærne. Du bør legge det helt flatt, enten på et bord eller på et gulv som tåler fukt. Spray så lunket vann på de krøllete klærne slik at det blir litt fuktig. Krøllene vil forsvinne ettersom vannet tørker.

Noen ganger er strykejern best

Det kan være vanskelig å unngå å stryke klær fullstendig. Noen ganger er det ingen vei utenom. Det er dog ingen grunn til å bruke unødvendig tid ved strykejernet. Sørg for å sortere klærne dine slik at kun det mest nødvendige blir strøket. Husk også at det ikke er alle materialer som tåler å strykes, for eksempel er skjøre materialer best å lufttørke. 

Skal du likevel stryke, kan du like så godt gjøre det med stil. Ta en kopp kaffe, slå på favorittprogrammet ditt eller sett på musikk på høyttaleren. Kleshaugen har forsvunnet raskere enn du tror.

Vil du lære mer om stryking? Vi har samlet 7 gode triks for å gjøre strykingen enklere, du finner dem her.

Livet er komplisert. Gjør klesvasken litt enklere.

Nye Gorenje WaveActive vaskemaskiner bruker den unike IonTech-teknologien til å fjerne selv de vanskeligste flekkene på en skånsom måte.

Teknologien bruker en naturlig ioniseringsprosess for å gi best mulig resultat uten behov for høye temperaturer, ekstra kjemikalier, skyllemiddel eller andre tilsetningsstoffer.

Den forebygger også kalkbelegg, slik at vaskemaskinen varer lenger. Du har bedre ting å bruke tiden din på.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.