Slik unngår du stressende morgener med syv enkle tips - Gorenje

Slik unngår du stressende morgener med syv enkle tips

FAMILY SIMPLIFIED
12.2.2019
Hvordan skal du kickstarte dagen når alt går imot deg? Det finnes allerede mange veiledninger der ute – «hva gjør vellykkede mennesker om morgenen», «morgenrutinene til svært effektive mennesker» osv. Det høres ut som mye arbeid. Ingen problem – vi har forberedt noen av våre enkle favorittips som kan hjelpe deg til å forvandle morgenrutinen din og gjøre dagen din mer produktiv.

1. Slutt å trykke på snooze-knappen! Vi tror alle at de ni ekstra minuttene med søvn skal føles som en evighet og redde dagen. Sannheten er at det ikke stemmer. Faktisk er det mer sannsynlig at de gjør deg mindre våken. Vårt SUPRE TIPS? Når alarmen ringer og du ikke har lyst til å stå opp, kan du telle ned fra 10 til 1, og vær klar til å stå opp når du har telt ned. Vi har testet det – det fungerer. Og for all del, ikke stå opp i siste liten. Gi deg selv tid til å gjøre deg klar og nyt morgenen uten å stresse.

2. Strekk ut i 10–15 minutter. Er du en yogafan? Hva med noen solhilsener? Litt trening på morgenkvisten kan stimulere kroppen til å produsere naturlige endorfiner, som utløser positive følelser. En utfordring: hvordan skape motivasjon? Det kan være vanskelig på morgenen, ikke sant? Det beste er å planlegge det i forkant. Hvis du planlegger dagen din, kan du komme i gang med oppgavene uten å tenke for mye. Bare tenk på det som en naturlig del av den daglige rutinen din.
3. Spis en sunn frokost! Du trenger ikke å overdrive – bare gjør den så sunn og næringsrik som mulig. Det har bare fordeler – mer energi, samt bedre hukommelse og konsentrasjon!

SUPERT TIPS! Noen elsker et glass varmt vann med sitron før de spiser noe! En svært energirik drikk som er bra for fordøyelsen din og hjelper deg til å holde deg i form.

SUPERT TIPS! Vet du hva som gjør morgenen mer behagelig? En rent kjøkken! Prøv å ta oppvasken og rengjøre overflatene kvelden før, slik at du kan gå inn på kjøkkenet neste morgen uten å måtte stresse med rydding.

4. Planlegg dagen kvelden før. Noen av kollegene våre her hos Gorenje kan ikke leve uten gjøremålslister. Du kan lage dem kvelden før, så blir dagen din mye mer håndterlig helt fra start! Glem ikke å fylle ut treningsfeltet. Ha en notatblokk og en penn ved sengen din for å skrive ned alt som dukker opp i hodet ditt før du sovner for å holde hodet ditt klart og sørge for at du ikke glemmer noe.

SUPERT TIPS! La det være igjen litt buffertid for uventede hendelser. Det verste som kan skje: Du får litt ekstra tid til kaffe eller til å slappe av i løpet av dagen. Vi er store fans av å gjøre det som gjør deg glad! Så hvorfor ikke ta deg en kopp kaffe i favorittkafeen din når du har tid?

SUPERT TIPS! Du kan sette deg forskjellige mål gjennom dagen – minimum og maksimum av hva du vil oppnå. Avhengig av hvordan dagen din forløper, kan du alltid klare å fullføre noe.

SUPERT TIPS! Få unnagjort tingene som er vanskeligst eller minst behagelige først. Hvis mulig kan du planlegge å gjøre dem med en gang om morgenen, slik at du kan gå videre til mer behagelige gjøremål ut over dagen.

5. For all del – unngå skjermtid om morgenen. Vent til pendleturen med oppdateringer på sosiale medier og historier fra venner – hvis mulig. Husk – la telefonen ligge når du kjører! Men helt seriøst, det kommer ikke noe godt ut av å starte dagen med e-poster og sosiale medier – det distraherer deg bare fra dagens gjøremål. Ett trinn om gangen, og bruk morgenene på deg selv.

6. Hvis du er en travel forelder, er det sannsynligvis best å stå opp først før barna våker. Ta litt tid for deg selv, og så kan du ta deg av barna etterpå – lage frokost, og gjøre dem klar for skolen og andre aktiviteter. Du kan også planlegge dagen før sammen med barna.

SUPERT TIPS! Hvis barna bruker for mye tid på å lure på hva de skal ha på seg om morgenen, kan dere prøve å bestemme det dagen før. Det beste er å gjøre en avtale med dem slik at det er vanskeligere å bryte den om morgenen.

7. Lær deg å si nei til ting eller forespørsler. Hvis du føler at morgenen er fullpakket, og du simpelthen ikke har tid og energi til å gjøre det som trengs, bør du lære deg å si nei, og planlegge det til en annen dag.

Gorenje Retro Collection

Vintagestilen med en rekke farger å velge mellom gjør dette kjøleskapet til et blikkfang i hjemmet. En designgjenstand som passer inn overalt. Kanskje i ditt romantiske kjøkken. Eller i din trendy byleilighet. Eller hvorfor ikke på din funky loftsleilighet. Alle Retro-kjøleskap har et særpreget utseende, optimal plassutnyttelse og selvfølgelig alle funksjonene man forventer av et kjøle- og fryseapparat.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner