Baking som søndagsmoro - Gorenje

Baking som søndagsmoro

FAMILY SIMPLIFIED
23.12.2021
Lisa, Joel og deres syv barn reiser jorden rundt. På sosiale medier går de under navnet JustDoItFamily. Her viser de glimt fra reisene sine og familielivet. Vi spurte dem om de kunne skrive noen ord om hva de tenker rundt matlaging med barn.

Kunsten å finne tid

Søndager er for oss en ganske kjedelig dag, man lader opp til mandagen, pakker treningsklær og titter gjennom barnas sekker. Oftest er de fylt med gamle treningsklær eller gammel frukt som gjerne blir liggende igjen i ryggsekken i et rom til de får en farge man knapt visste fantes, gjerne fastklistret i lekseark og skolebøker.

Å finne tid er det vanskeligste i dagens samfunn. Det føles iblant som at man skulle trenge et kontor og 5 ansatte for bare å utføre de daglige gjøremålene. Dette gjelder likevel for alle og ikke bare for oss som har mange barn. Alle nødvendigheter er jo der fortsatt, skoleskrivene, telefonsamtaler, klesvask, handle, lage mat m.m. Det eneste vi har gjort, er å bli mer tidsbevisste i takt med at vi har fått flere barn. Vi har økt familietiden, og da må den jo være morsom for alle.

Julebakst med barna

Alle barna våre gleder seg til julebaksten. Det er morsomt, klissete, godt og spennende å prøve kjøkkenmaskiner og hvitevarer. Men å vaske opp etter seg er nok ikke det de ser mest frem mot. Derfor har vi en smart løsning for det (se punkt 6).

Skal vi være ærlige, har vi aldri lyktes med en god heving, noe som også er grunnen til at vi ikke pleide å bake brød før. Med en komfyr fra Gorenje er det kjempeenkelt å få helt riktig temperatur. Jeg stilte inn nøyaktig 37 grader, og hevingen ble perfekt. Ettersom varmen holder seg jevn, får brødene en fin gyllenbrun farge. Vi vil gjerne prøve oss på surdeig en dag, men som dere ser, må man iblant kutte ned for å vinne tid. Av denne grunn er surdeigen blitt bortprioritert. Brødene vi bakte, ble likevel supergode!

Tips for et rent og praktisk hjem

Hva gjør man for å holde et hjem både rent og praktisk?

  1. Effektiviser (tenk på hvordan du beveger deg i kjøkkenet, hva du trenger og når)
  2. Rydd opp. Hva bruker du egentlig? Alle disse glassene, krusene, tallerkenene og skålene – er det virkelig noe som brukes? Alt skal oppbevares et sted, så behold kun det du faktisk bruker.
  3. Prioriter. Er et must alltid et must?
  4. Ha kjøkkenutstyr lett tilgjengelig. Alt vi trenger, finnes i 2 skuffer på 40 x 40 cm, et skap på 40 x 80 cm, og resten er hengt opp på veggen.
  5. Gjør kjøkkenet barnesmart. Vi har f.eks. ingen overskap. Dette gjør at det meste er tilgjengelig i barnas høyde, og det 1-åringen vår når, er av naturgummi og tre. En Gorenje Side-by-side med ismaskin gjør livet betraktelig enklere; barna kan hente vann selv, og du slipper å løpe rundt som en forvirret høne.
  6. To 45 cm oppvaskmaskiner fra Gorenje. Det høres kanskje sprøtt ut med to oppvaskmaskiner, men det er helt fantastisk. Når man har spist, legger man tallerkener og bestikk i én maskin, og når man dekker på, tar man ut av den andre maskinen.

Noe av det aller viktigste, er at man lar barna gjøre rent etter seg. Selv om det går raskere å gjøre det selv i begynnelsen, kommer du forhåpentligvis til å få mer hjelp i fremtiden.

Læs også

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.