Den mest skånsomme og effektive måten å vaske babyklærne på - Gorenje

Det du trenger å vite om å vaske babyklær

FAMILY SIMPLIFIED
11.9.2018
Førstegangsforeldre lurer ofte på hvordan de best kan ta vare på babyene sine, inkludert klærne deres. Men det trenger ikke å være komplisert. Her er noen tips for hvordan du får babyklærne rene og myke uten at det blir komplisert. 

Rengjør vaskemaskinen din

Kjør rensesyklusen (som SterilTub) eller en tom syklus på høy temperatur med eddik i trommelen for å fjerne lukt. Samtidig vil det drepe bakterier og skape et mer hygienisk miljø for babyklærne dine. 

Les vaskeanvisningene

Hvis du følger vaskeanvisningene om f.eks. vanntemperatur og hånd-/maskinvask, vil det hjelpe deg med å holde babyklærne pene etter vask.

Velg riktig vaskemiddel

Hvis babyen din ikke har allergier eller ekstremt sensitiv hud, trenger du ikke å kjøpe et spesielt vaskemiddel spesifikt for klærne deres. Bare velg et vanlig vaskemiddel uten sterke parfymer eller fuktighetsgivende kjemikalier. Du vil kanskje velge et flytende vaskemiddel, siden de vanligvis er enklere å skylle ut sammenlignet med pulver. 

Tøymykner – ja eller nei? 

Siden barnas hud er særlig sensitiv, bør du prøve å unngå tøymyknere. De inneholder ofte kjemikalier og parfymer, som kan forårsake irritasjoner. I stedet bør du bruke eddik for å mykne babyklærne på en naturlig måte.

Tørketrommel eller tørkestativ? 

Med mindre det står spesifikt på vaskeanvisningene, er det ingen grunn til å unngå å ha babyklærne i tørketrommelen. Du vil sannsynligvis vaske uendelig mye klær gjennom hele barndommen deres, så hvorfor ikke spare litt tid? Det kan også være en god idé å tørke dem i solen, siden sollys virker desinfiserende på klesvasken og gjør flekker på hvitt tøy lysere. 

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.