Gjør matlaging med barn til en lek - Gorenje

Gjør matlaging med barn til en lek

FAMILY SIMPLIFIED
12.6.2017
Her er en guide til hvordan du gjør matlaging med barn til en lek - både for de voksne og for de små. De fleste barn elsker å være med i kjøkkenet for å bake og lage mat: de får lov til å bruke hendene, de får lov til å rote i kjøkkenet og det er mye plass til kreativitet. For ikke å nevne følelsen av å skape et resultat – alt sammen mye moro!

Ta deg god tid
Forvent at alt tar lengere tid enn det ellers ville. Sett av ekstra tid, og husk, spesielt for mindre barn, at reisen er like moro som destinasjonen.

Planlegg
Velg en passende oppskrift på noe barna liker, og hvor de lett kan involveres. Du kan evt. forberede noe innen barna inviteres inn i kjøkkenet.

Lag en mini-matlagings stasjon
Gi barna en taburett så de bedre kan se, og gi dem plass ved kjøkkenbenken, vekk fra glass, egg, kjøtt, fisk og skarpe redskaper. Så vil de føle de har kontroll og er involvert.

Det vil rote!
Matlaging roter – spesielt når barn er med. Du kan unngå for mye svineri ved å dekke gulvet til under arbeidsstasjonen. I siste ende vil alle ha det morsommere, hvis du bare slapper av og rydder opp til slutt. Det er lettere for alle hvis du involverer barna i oppryddingen – så lærer ditt barn også litt om å rydde opp etter seg.

Snakk sammen
Snakk om ingredienser og hvor de kommer fra, om matlagingsprosesser og teknikker. Mel kommer fra korn. Egg fra høna. Epler blir høstet om høsten. Og glem ikke hygienen: hendene skal vaskes før og etter de har rørt rå fødevarer. Involver kun barna så mye som de selv ønsker. Å elte boller kan være gøy i et minutt, men etter fem forsøk, kan det bli kjedelig for de små. Og forvent ikke kulinarisk perfeksjon. Aksepter at ikke alle barn liker å lage mat. Likevel kan barn delta ved å vaske opp, dekke bordet og smake maten til.

God, bedre, best på brød

Det finnes ikke noe bedre enn duften av nybakt brød. På denne siden vil vi gjøre vårt for å utbre den gode, nordiske brødtradisjonen, slik at vi sammen kan få enda mer nytte av ovnene våre.

Våre ovner kombinerer moderne teknologi og design med egenskaper fra tradisjonelle steinovner. Kombinasjonen av klassiske og nytenkende egenskaper gjør ovnene uunnværlige for alle som ønsker et perfekt resultat hver gang - ikke minst for dem som ønsker brødet så perfekt som man ellers bare kan få i tradisjonelle steinovner. Det er derfor vi sier at vi er "best på brød".

Du vil derfor kunne finne alt fra oppskriften på det perfekte grovbrødet til tips om elting og heving. Vel bekomme!

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.