Valentinsdag for familien – Gorenje Enklere liv-blogg - Gorenje

Den ultimate Valentinsdagen for familien

FAMILY SIMPLIFIED
5.5.2022
Valentinsdagen er ikke en offentlig fridag i noe land, men likevel gjør mange dagen til en real shoppingdag der de bruker for mye penger på kort, blomster, sjokolade og andre gaver til dem de er glad i. Vår oppskrift er mye enklere og har å gjøre med hele familien – men mest av alt – kjærlighet.

Hva tenker du på når du hører ordet Valentinsdag? For forelskede par handler alt om romantikk, kjærlighetsbrev, presanger, hjerter … Men for familier handler det om morsomme familieutflukter, spillkvelder, og sunne aktiviteter som styrker familiens naturlige bånd.

Det er nok sant at Valentinsdagen kanskje ikke alltid er så idyllisk – men den kan også være svært søt, så lenge du legger inn litt innsats, i kombinasjon med den magiske ingrediensen – kjærlighet. Her er noen enkle ideer til hvordan du kan lyse opp denne dagen for dem du er glad i med små ting uten å måtte kjøpe noen gaver.

Små hjemmelagede presanger

Synes du fortsatt at du må gi en gave til dem du er glad i på Valentinsdagen? Hva med å gi dem noe som du eller alle i familien har vært med på å lage? Enkle og hjemmelagede gaver er alltid et godt alternativ. Dessuten vil barna også ha mye moro når de lager dem med de små fingrene sine.

Årets gaveidé for besteforeldre, lærere, naboer osv. er valentinsbrosjer. Du trenger følgende:
 • gjennomsiktige kuler formet som steiner
 • hvitt papir
 • saks
 • farger
 • varmepistol
 • brosjenåler
 • lim

Og slik lager du dem: Trykk små babyfingre på hvitt papir, muligens i form av hjerter. Barna kan også skrive i en sirkel som tilsvarer størrelsen på steinen. Fantasien tar seg av resten.

Når kreasjonene har tørket, smører du bunnen på steinen med lim og klistrer dem oppå kreasjonene. Etter at limet har tørket kan du klippe sirklene sammen med steinene og lime dem til brosjene med en varmepistol. Det var ikke så vanskelig, var det vel?


Jeg er glad i deg fordi ...

Selv om det gamle ordtaket sier at handling er viktigere enn ord, kan ord ha en nærmest magisk kraft. Vet du ikke hva du skal skrive? Hva med dette? Skriv ned hvorfor du er glad i partneren din. Ønsker du å piffe det opp? Skriv det ned på små notatlapper og klistre dem rundt omkring i hjemmet. Alternativt kan du legge lappene i et syltetøyglass – tro oss, dette vil også være en svært fornøyelig og søt lesning. 

Du kan også skrive noe vakkert på baderomsspeilet – og ikke bekymre deg for alt sølet – speilet må uansett tørkes av etter at du har pusset tennene dine om kvelden.

Føler du at du kan levere mer enn ett (kjærlighets)budskap? Hvis du har en ekte romantiker i deg, kan du også skrive et svært enkelt eller mer sammensatt kjærlighetsbrev, siden det er nok plass til å vise frem sjelen din og lyse opp dagen.

Kakao

Hvem liker vel ikke sjokolade? En god idé er å tilberede varm sjokolade for hele familien på Valentinsdagen.

Oppskriften er ganske enkel. Du trenger:
 • 3 dl helmelk
 • 3 dl søt krem
 • 140 g sjokolade med høyest mulig innhold av kakao
 • kanel
 • likør
 • 2 ss fortykningsmiddel
Slik tilbereder kokkene våre kakaoen: Ta noen spiseskjeer med kald melk og bland det med fortykningsmiddel til det ikke er flere synlige klumper. Varm opp resten av melken sammen med søt krem i en liten gryte (men det skal ikke koke). Tilsett brutt eller revet sjokolade og vent til det smelter samtidig som du hele tiden rører. Deretter tilsetter du den fortykkede melkeblandingen. Hell det langsomt i gryten, bruk lav varme, og rør hele tiden. Til slutt tilsetter du kanel etter smak. Her slutter oppskriften for barna – for mor og far kan noen dråper rom eller en annen likør lures i.

Nei, du er ikke helt ferdig ennå. For å få den riktige stemningen er det nødvendig med litt pynt. Du kan bruke noen søte drops formet som hjerter, eller søt kakestrøssel for å pynte kakene. En annen idé er å skjære ut en hjerteform og legge den oppå koppen med kakao.

Er du i et ekstra romantisk humør? Tilsett noen ferske jordbær. Så enkelt er det.

Babyfotavtrykk

"Barn vokser svært fort, og før vi vet ordet av det, er de blitt store. Som foreldre tror vi ofte at vi alltid vil huske alle de interessante øyeblikkene i livet deres. Dessverre kan de minnene bli litt falmet. Men vi har en fin løsning for en tur tilbake i minnenes verden.

Ta vare på noen fargede babyfotavtrykk på papir. Ved familiesammenkomster som disse kan du hente dem frem og enkelt fremkalle minnene av øyeblikket da vi skapte dem og hvor små barna var. "

Hvis du dessuten har avtrykksmateriale hjemme, kan du lage et skikkelig fotavtrykk og la det tørke. Eller enda bedre – forme ytterkantene til et hjerte. Slike hjemmelagede mesterverk kan også gis som gave – spesielt besteforeldre vil sette pris på dem.

Valentinsfrokost

Det hele kan begynne ved frokosttid. Her er vårt tips: Lag ferskpresset appelsinjuice til frokost og hell det i champagneglass. Dette er ikke bare noe partneren din vil sette pris på, men også barna. Ferdig.

Det neste punktet er også svært viktig. Lag ristet brød med hjerteform. Du har kanskje en hjerteformet pepperkakeform som du kan bruke til å forme et hjerte. Og husk å kjøpe et stort nok brød slik at egget har nok plass å steke på. Først steker du brødskiven, deretter skjærer du ut hjertet og legger det i en panne og tilsetter et egg. Det utskårne hjertet kan tilbys som pynt, og selvfølgelig for dypping. Hvis du har ferske jordbær tilgjengelig, vil de bare være toppen av isfjellet av en fantastisk, men likevel enkel frokost.

Selvfølgelig må du ikke glemme å legge ved en liten lapp ved tallerkenen der du skriver en liten kjærlig beskjed til partneren din og barna dine.

Det eneste som gjenstår, er å se smilet på ansiktet til alle du har gledet.

God Valentinsdag!

Læs også

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.