Kreative og enkle måter å få kresne barn til å spise sunn mat på - Gorenje

Kreative og enkle måter å få kresne barn til å spise sunn mat på

FAMILY SIMPLIFIED
14.5.2018
Barn kan være frustrerende kresne ved matbordet. De kan føle grønn spinat på en kilometers avstand, og de løper av skrekk ved synet av sprø gulrøtter. Noen ganger må du være litt slu, og smugle inn det sunne der de minst venter det.

Frossen yoghurt
I stedet for iskrem, kan du gi barna en frossen yoghurt med lavt fettinnhold, full av kalsium og med færre kalorier. Strø en teskje strøssel på, eller dekorer med oppskåret frukt.

Idé for kresne barn: Frys en pinne i en kopp med smakstilsatt yoghurt i barnestørrelse, og server som en ispinne.


Spinat
Hvis barna dine hater spinat, må du være kreativ. Skjul spinaten i favorittrettene deres, slik som lasagne eller kjøttbrød, eller legg den i et smørbrød i stedet for bladsalat.

Idé for kresne barn: Hater de virkelig alt som er grønt? Prøv dette: bak spinaten inn i brownies. De vil aldri finne ut at de spiser spinat!

Fullkornsbrød
Barn får jern, magnesium, sink og fiber. Når du kjøper brød, bør du sjekke innholdsfortegnelsen først – fullkornsmel bør stå som første ingrediens.  Én måte å få barna til å spise fullkornsbrød i stedet for hvitt brød på, er å servere det med smeltet ost.

Idé for kresne barn:  Bruk pepperkakeformer og lag fingersmørbrød i morsomme figurer.  Barna synes det er spennende å spise smørbrød formet som dyr, og merker ikke at brødet er mørkere i fargen. Eller bland noen dråper konditorfarger på kremosten, legg på noen stjerner laget av frukt og strøssel, og voila: enhjørning-toast.


Tomater
Tomater inneholder mye vitamin C og masser av fiber. Hvis barna ikke vil spise dem friske, i båter eller i skiver, kan du prøve å steke dem lett med litt olivenolje.

Idé for kresne barn: Små cherrytomater er svært søte. Med en kreativ presentasjon, vil ikke barna klare å motstå dem. Forvandle dem til en bil med tomathjul eller dekorer som marihøner på grønnsaksvafler.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.