Sånn håndterer du maten på riktig måte - Gorenje

Sånn håndterer du maten på riktig måte

FAMILY SIMPLIFIED
17.5.2018
For mange personer, er kjøkkenet den viktigste delen av hjemmet. Det er der du starter dagen med frokost, og bruker tid på å forberede middagen med familien. Men, kjøkkenet byr også på farer – feil håndtering av mat kan, i verste fall, forårsake matforgiftning. Derfor er det viktig å lære hvordan man håndterer mat på riktig måte. Nedenfor finner du nyttige råd som gjør kjøkkenet rent og trygt.

1. Vask alltid hendene før du håndterer mat.

2. Produkter fra dyr, grønnsaker og frukt er mest utsatt for at det utvikler seg gifter og bakterier. Skill dem alltid fra annen mat i kjøleskapet, og bruk forskjellige skjærebrett for dem.

3. Maten skal aldri oppbevares i varme omgivelser for lenge, siden dette gjør at bakteriene vokser og sprer seg raskere. Du må ikke bare holde kjøleskapet og fryseren rene, men de må også stilles inn på riktig temperatur (kjøleskapet under 6 °C og fryseren på -18 °C)

4. Legg all restemat i mindre beholdere, siden dette vil gjøre at maten kjøler seg ned raskere. Legg beholderne med restemat i kjøleskapet eller fryseren innen to timer etter tilberedelse.

5. Hvis du er usikker på om noe fortsatt er spiselig eller ikke, bør du ikke ta sjansen – kast mat som du tror kan ha blitt dårlig.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.