Arancini-snacks - Gorenje

Arancini-snacks

FOOD SIMPLIFIED
25.8.2021
La Bella Italia! Følg vår oppskrift på denne lekre sicilianske klassikeren, Arancini.

Nok til: 8 arancini

Ingredienser:

  • 2 ss smør
  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 80 g soltørkede tomater i olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 500 g kokt ris
  • 50 g revet parmesan
  • 80 g mozzarella i små kuler
  • 70 g mel
  • 2 egg 
  • 100 g strøkavring
Fremgangsmåte:

1.  Finhakk 1 løk, 3 hvitløksfedd og 80 g soltørkede tomater
2. Varm opp 2 ss smør over middels varme
3. Sauter løk, hvitløk og soltørkede tomater
4. Tilsett 2 ss tomatpuré, rør og ta vekk fra varmen
5. Tilsett 500 g kokt ris og 50 g revet parmesan
6. Krydre med salt, pepper og rør om
7. Form arancini-kulene, legg en liten mozzarella-kule i midten
8. Trykk alt godt sammen og form det til en kule
9. Sett det i kjøleskapet i 10 minutter
10. Dekk hver arancini-kule med mel, deretter egg og strøkavring
11. Stek noen få arancini-kuler om gangen i varm olje i 5–6 minutter
12. La oljen renne av, legg dem på et papirhåndkle og server dem varme

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.